Napravite sami sladoled od svježeg voća i brzo se ohladite

Napravite sami sladoled od svježeg voća i brzo se ohladite

Osvježavajuće ljetne slastice poput domaćih ledenica pripremaju se od svježeg voća, začina i zaslađivača, a doda li im se alkohola, mogu se poslužiti i kao aperitiv.

Ledenice, tzv. ice pops, nisu kremaste poput klasičnog sladoleda, no jednako su dobra osvježavajuća ljetna slastica, a najbolje su domaće inačice jer se prave od svježeg voća, i to vrlo brzo.

Obično se prave od malo vode ili soka, šećera, meda ili zaslađivača prema izboru, a može se praviti i od sirupa od šećera i vode koji se onda miješa s ostalim sastojcima. Kombinacije začina i voća pritom su neograničene. Nećete pogriješiti dodate li im vaniliju, a jagoda se odlično slaže s bosiljkom.

Odrasle će sigurno oduševiti varijante s malo alkohola, primjerice, likera, a onda ga možete i poslužiti gostima kao aperitiv. No želite li kremastije ledenice, dodajte mlijeka ili jogurta. Ledenice se najčešće pripremaju u kalupima za sladoled na štapiću, no mogu se uliti i u plastične čašice. U tom slučaju štapić u čašu utaknite na pola zamrzavanja.

Ledenice s trešnjama

SASTOJCI: 250 G trešanja bez koštica, 2 žlice likera od višanja, 1/2 mahune vanilije, 3 žlice meda, 100 ml mlijeka

PRIPREMA: Sve sastojke ispasirajte u blenderu ili štapnim mikserom. Izlijte u odgovarajuće kalupe i zamrznite na nekoliko sati. Pokrijte alu-folijom, a u sredinu utaknite štapić.

Vruća voda ledenice “vadi” iz kalupa

Umjesto štapića možete upotrijebiti žlice, a kako biste ledenice lakše izvadili iz kalupa, nakratko ih stavite pod vruću vodu.

 

Autor/Photo by: 24sata.hr

Share this Post