Kesten je prava jesenska poslastica koju svi volimo. Bilo da su kuhani ili pečeni, jednako ih volimo. No postoji i malo drugačiji način pripreme kestena.
Ovaj najdraži jesenski plod u kombinaciji s čokoladom postaje ukusan namaz od kestena i čokolade! Možemo ga razmazati na kruh i tako napraviti slatki doručak ili njime napuniti palačinke. Sigurno vam ne treba još jedan razlog za pripremu ove prave jesenske poslastice!
Sastojci:
- 250 g pirea od kestena
- 4 žlice meda
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml vode
- 1 mahuna vanilije ili vanili šećer
- korica od 1/2 limuna
Priprema:
- Skuhajte kestene i izvadite 250 g pirea od kestena
- Izradite ga u blenderu, dodajte med pa ponovo izradite
- Smjesu premjestite u posudu, pa dodajte vodu i vaniliju
- Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje
- Kada se smjesa počne odvajati od posude dodajte čokoladu i koricu limuna
- Miješajte dok se smjesa ne poveže i namaz od kestena i čokolade je gotov
Autor/Photo by: kiwi.hr
Share this Post