Najzdravije voce

Najzdravije voće koje trebate jesti

Donosimo vam najzdravije voće koje svakako trebate ubaciti u svoju prehranu, ako već niste.

Ovo je voće najbolje za vaše zdravlje:

1) Borovnice

Bogate su antioksidansima koji pomažu u borbi protiv raka i sprječavaju makularnu degeneraciju. Sadrže spojeve koji mogu prevenirati i izliječiti infekciju urinarnog trakta.

2) Naranča

Jedna naranča sadrži dovoljnu dozu C vitamima za cijeli dan i kalij. Neprozirna membrana oko svake kriške sadrži hesperidin, koji utječe na smanjenje kolesterola, a prema istraživanju, čak i miris djeluje smirujuće.

3) Jabuke

Jedite koru jabuke za visoku dozu vlakana- topivih, koje smanjuju kolesterol, i netopivih, koji pospješuju probavu. Uz to što sadrži 15% potrebne dnevne količine vlakana, jabuka je prepuna i antioksidansima.

Ovo je voće najbolje za vaše zdravlje

4) Banane

Zbog visokog udjela kalija a niskog natrija, banane pomažu u smanjenju rizika od visokog krvnog tlaka i moždanog udara. Odličan su lijek i protiv nastajanja čira na želucu.

5) Kivi

Kivi sadrži više od duplo C vitamina od naranča, te smanjuju rizik od nastajanja mrene i štite DNK od oštećenja.

6) Tamno grožđe

Crno vino nije jedini izvor rezveratrola, snažnog antioksidansa koji može pomoći u borbi protiv bolesti srca, prenosi  www.divinecaroline.com. Jednaku količinu resveratrola u 1,5 dcl crnog vina možete dobiti iz šalice tamnog grožđa.

7) Jagode

Šaka jagoda dnevno pomaže u sprječavanju bolesti srca i upala. Jagode su odličan izvor C vitamina i antioksidansa.

8) Papaja

Papaja sadrži papain, tvar koja pomaže u poboljšanju probave. Također, sadrže mnogo C vitamina i odličan su izvor folne kiseline.

Podijeli s prijateljima