detox juhice

Najzdravije Detox juhice

Želite glatku kožu i manje bora na licu, vitko tijelo bez celulita, dobru probavu i blagostanje? Za malo motivacije predložiti ćemo vam neke od juha za pročišćavanje organizma koje sadrže najmanje kalorija, ali su bogate vlaknima i hranjivim tvarima koje će ispuniti vaše trbuhe i smanjiti glad, očistiti će vaše tijelo od otrova i pomoći vam izgubiti suvišne kilograme.

Detoks juhe su neka vrsta mješavina najkvalitetnijih nutritivnih sastojaka, koje ćete nasjeckati na sitno ili izmiksati ručnim blenderom. Na taj način,  vaš organizam će lakše razgraditi i apsorbirati hranu i hranjive sastojke iz juhe. Najbolji dio detoks juha je izvrstan okus, tako da proces detoksikacije neće biti težak. Ove juhice vam mogu biti dio novih ideje za uvođenje još zdravih recepata i navika u vaš život.

Najzdravije Detox juhice

ZELENA JUHA

Zelena juha, naravno, prvi je na listi. Kao bazu koristimo zelenilo, koji će obogatiti juhu s karakterističnom svježinom i mnogo potrebnih vlakna za dobru probavu. Njen okus obogatite špinatom, koprivom, lukom, šparogama, blitvom i srodnim povrćem. Na kraju se također može dodati vrhnje, ili kokosovo ulje, jer su bogati vitaminima A, D, E i K, te se mogu lako apsorbirati.

Najzdravije Detox juhice

KISELA JUHA OD GLJIVA

Ova juha je kombinacija raznih gljiva i jabučnog octa. Potonji pomaže tijelu da uspostavi baznu ravnotežu, gljive, posebno Shiitake i Reishi, poznate su za detoksikaciju i okrepljujući učinak. Druga velika značajka ovih juha je zadovoljiti onih koji vole jesti meso.

U procesu detoksikacije tijela potrebno je dodati čim više hrane koja je bogata mineralima, jer hrana bogata mineralima pospješuje izlučivanje toksina iz tijela. Ako vašem organizmu nedostaje kalij, koji nam je potreban za životnu energiju,  napravite juhu od kombinacije kelja, mrkve i avokada. Dio namirnica se može dodati nakon kuhanja kako bi se održala istinska svježina njenog okusa.

Najzdravije Detox juhice

CRVENA JUHA

Crvena juha je puna antioksidansa (karotenoida), vlakana i hranjivih tvari s detoks svojstvima. Prvo skuhajte crvene leće, dodajte mrkvu (ili slatki krumpir) i na kraju češnjak i peršin.

Najzdravije Detox juhice

JAPANSKA JUHA

Japanska juha je bomba egzotičnih okusa i ima snažan detoksikacijski učinak. Baza je miso juha, u koju se dodaju rezanci, đumbir, komorač i češnjak. Ova juha pospješiti će uklanjanje toksina iz tijela i utažiti vašu glad.

Najzdravije Detox juhice

HLADNA JUHA OD KRASTAVACA

Ova juha je slična grčkom Tzatziki namazu. U blender staviti svježi krastavac, grčki jogurt, limun ili limetu, češnjak, sol i malo peršina. Ako želite začiniti juhu s malo morskog okusa, u navedenu smjesu dodajte malo lososa.

 Autor: Nina Kokalj/ Aroma Herbal Hrvatska

 

Share this Post