Ovu slasticu orijentalnog podrijetla ili obožavate ili ju tek trebate zavoljeti…
SASTOJCI:
SIRUP
- 1500 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 5 kom limun
- 1 l voda
OSTALO
- 1000 g tijesto za baklavu
- 500 g orah, sirovi
- 250 g krušne mrvice
- 250 g maslac, slani
- 500 ml ulje suncokretovo
PRIPREMA:
- Namastite posudu za pečenje, stavite koru, nauljite je, stavite drugu korui tako četiri puta. Pospite kore orasima i krušnim mrvicama. Napravite tako nekoliko puta, a za kraj opet ostavite četiri kore kao na početku. Preko gotove baklave prelijte rastopljeni maslac.
- Prije pečenja narežite baklavu na željene oblike pa sve prekrijte cijelom korom kako bi tijekom pečenja držala druge da se ne izdignu. Pecite baklavu u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C i odmah smanjite temperaturu na 150°C te pecite 40 minuta.
- Skuhajte sastojke za sirup. Maknite koru s baklave i prelijte je ohlađenim sirupom. Ostavite je da odstoji dan ili najmanje dva, tri sata.
Autor & foto by: Gastro.hr
Share this Post