Krompir i tjestenina spadaju među najomiljenije priloge, a često i kompletna jela. Ali, upravo su ove dvije namirnice prepune ugljikohidrata zbog čega nikako ne mogu biti vaši saveznici u mršavljenju. Zato probajte s ovim zanimljivim zamjenama…
LAZANJE
Patlidžan umesto tijesta:
Patlidžan je ukusna namirnica guste strukture koja može zamijeniti tijesto za lazanje.
Patlidžan operite i isjeckajte na listove. U pleh stavite masni papir, na njega poslažite povrće i lagano premažite maslinovim uljem.
Pecite ih u pećnici oko 5 minuta na 220 stupnjeva s jedne i isto toliko s druge strane.
Nakon što su pečeni, patlidžane možete upotrijebiti na isti način kao tijesto za klasične lazanje.
PIRE
Karfiol umjesto krompira:
Ovo povrće u kuhanoj varijanti ima nježnu teksturu i bit će vam ukusna zamjena za krompir.
Karfiol skuhajte na pari i ubacite vodu. U lonac dodajte maslac, sol i vrhnje za kuvanje, kao kada radite klasični pire od krompira. Sve zajedno dobro izmiksajte. Ako želite bogatiji ukus, na tavi vrlo malo prepržite usitnjeni češnjak i dodajte ga u pire i još malo sve zajedno izmiksajte.
Zdravo i fino :Patlidžan umjesto tijesta, karfiol umjesto krompira i tikvice umjesto špageta.
ŠPAGETI
Tikvice umjesto tjestenine:
Tikvice su namirnica koju obožavaju svi i zato je treba maksimalno iskoristiti.
Isjeckajte tikvice na tanke listove i potom svaki list na trakice (deblje ili tanje) i dobili ste špagete od povrća.
Špagete možete skuhati odvojeno ili kada napravite saft za tjesteninu, ubacite ih na kraju u njega i sve zajedno prokuhajte još par minuta.
Autor/Photo by: Prva.rs
Podijeli članak s prijateljima