Špinat je namirnica vrlo bogata željezom i vitaminom C. Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole.
Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu. Evo što vam je potrebno za priremu domaće tjestenine s jajima i mladim špinatom.
SASTOJCI:
- 500 g mladog špinata
- 4 jaja
- 500 g domaće tjestenine
- 1/2 žličice mješavine začina s paprom
- 1/2 žličice tomatto začina
- 1/2 soli
- maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Tjesteninu skuhajte
- Špinat operite i nakidajte na manje komade
- Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu)
- Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine
- Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom
Dobar tek!
IZVOR I FOTO BY: http://gastro.24sata.hr/
Share this Post