spinat s tjesteninom

Mladi špinat s domaćom tjesteninom

Špinat je namirnica vrlo bogata željezom i vitaminom C. Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole.

Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu. Evo što vam je potrebno za priremu domaće tjestenine s jajima i mladim špinatom.

SASTOJCI:

  • 500 g mladog špinata
  • 4 jaja
  • 500 g domaće tjestenine
  • 1/2 žličice mješavine začina s paprom
  • 1/2 žličice tomatto začina
  • 1/2 soli
  • maslinovo ulje

PRIPREMA:

  1. Tjesteninu skuhajte
  2. Špinat operite i nakidajte na manje komade
  3. Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu)
  4. Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine
  5. Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom

Dobar tek!

IZVOR I FOTO BY: http://gastro.24sata.hr/

Share this Post