Nema dvoumljenja kada vam treba nešto zdravo za klince bilo da je u pitanju doručak ili međuobrok. Tu su mini pljeskavice od povrća.
Sastojci:
- 340 g krompira, oguljenog
- 1 manji luk, sitno nasjeckan
- 1 manja mrkva, nasjeckana
- 1 manji pastrnjak, nasjeckan sitno
- 1/4 šalice (od 200 ml) zaleđenog graška
- 1/4 šalice kukuruza
- Par listova svježeg peršina, nasjeckanog
- 50 g sira, naribanog
- 1 jaje, umućeno
- 2 kriške kruha ili krušne mrvice
- Papar
- Maslinovo ulje
- Sol po želji
Priprema:
- Skuhajte krompir i dobro ocijedite. Izgnječite ga, dodajte papra i soli po želji i ostavite sa strane.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Zagrijte malo ulja na srednjoj temperaturi. Ubacite luk, mrkvu i pastrnjak da se dinstaju. Dinstajte dok blago ne porumene i ne omekšaju. Ubacite grašak i kukuruz i isključite štednjak.
- U tu smjesu ubacite izgnječeni krompir, naribani sir i nasjeckani peršin. Dobro izmješajte. Kada se smjesa ohladi ubacite i umućeno jaje i dobro izmješajte te napravite mini pljeskavice.
- Umačite ih u krušne mrvice, pa redajte u nauljenu posudu za pečenje. Pljeskavice malo premažite s još maslinovog ulja, pa stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, s tim da ih nakon 15 minuta okrenete. Neka se peku s obje strane dok ne porumene.
Autor/Photo by: Andrijana Veselinović/lifepressmagazin.com
Share this Post