marinirani skampi

Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada

Kombinacija škampi i egzotičnog voća, savršena za zanimljivo društvo i ljetne večeri.

SASTOJCI:

  • 1/4 šalice soka limete
  • 2 žlice ljutog chilli sosa
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • ¼ šalice nasjeckanog korijandera
  • 500 g očišćenih repova škampa
  • Sol
  • Papar
  • Umak
  • ½ šalice jogurta
  • 2 nasjeckana avokada
  • 3 žlice soka od limete
  • ¼ šalice ljutog chilli umaka
  • 1 žličica soli

PRIPREMA:

  1. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu.
  2. Prelijte škampe i pustite da stoje barem 30 minuta. U međuvremenu, stavite sastojke za umak u blender i dobro izmiješajte.
  3. Škampe poslažite na ražnjiće, začinite sa soli i paprom.
  4. Zagrijte roštilj i pecite škampe oko 2 minute sa svake strane. Poslužite s pripremljenim umakom.

Autor/photo by: centarzdravlja.hr

Share this Post