Kombinacija škampi i egzotičnog voća, savršena za zanimljivo društvo i ljetne večeri.
SASTOJCI:
- 1/4 šalice soka limete
- 2 žlice ljutog chilli sosa
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica sezamovog ulja
- ¼ šalice nasjeckanog korijandera
- 500 g očišćenih repova škampa
- Sol
- Papar
- Umak
- ½ šalice jogurta
- 2 nasjeckana avokada
- 3 žlice soka od limete
- ¼ šalice ljutog chilli umaka
- 1 žličica soli
PRIPREMA:
- U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu.
- Prelijte škampe i pustite da stoje barem 30 minuta. U međuvremenu, stavite sastojke za umak u blender i dobro izmiješajte.
- Škampe poslažite na ražnjiće, začinite sa soli i paprom.
- Zagrijte roštilj i pecite škampe oko 2 minute sa svake strane. Poslužite s pripremljenim umakom.
Autor/photo by: centarzdravlja.hr
Share this Post