ljubav na daljinu

Ljubav na daljinu i kako je preživjeti

U današnje, moderno doba, sve se teže ljudi upuštaju u veze na daljinu. No, ipak, postoje brojni razlozi zbog kojih pojedini parovi svoju vezu održavaju na daljinu.

Bilo da se radi o poslovnim razlozima ili nekim sasvim drugima, parovi su prisiljeni biti razdvojeni. No, kao i sve, i veza na daljinu ima svoje loše, ali i dobre strane.

LOŠE STRANE:

  1. Nedostatak dodira

Jedan od razloga zbog kojega parovima teško pada veza na daljinu je upravo nedostatak dodira. Nisu u mogućnosti zagrliti jedno drugo, poljubiti i sve što bi inače mogli raditi.

  1. Početak udaljavanja

Bez obzira što se i dalje svakodnevno čujete i šaljete si SMS poruke, na kraju dođe do udaljavanja. Kako ne živite u istom gradu, smatrate kako je nepotrebno da svojeg partnera zamarate nebitnih stvarima koje vam se događaju.

  1. Nedostajanje

Veza na daljinu najteže pada kada vam je vaš partner zaista potreban. Ukoliko ste u vezi na daljinu, često se događa da sve važne dane i datume zapravo provoditi sami, jer se niste uspjeli uskladiti sa partnerom kako biste baš taj dan proveli zajedno.

DOBRE STRANE:

  1. Romantične geste

Pozitivna činjenica veze na daljinu jest da možete vratiti sve ono što „više nije u modi“. Zašto opet ne biste počeli pisati ljubavna pisma koja ste pisali još davno u osnovnoj školi? Zašto ne biste partneru poslali maleni poklon koji vas je podsjetio na njega i tako mu pokazali kako mislite na njega? Malim znacima dokazati ćete koliko vam je stalo i kako vam daljina ne predstavlja problem.

  1. Zaljubljivanje

Fizički je teško pokazati partneru koliko ste zaljubljeni ukoliko niste jedno pored drugoga. Upravo je zato potrebno uložiti malo više truda nego li inače. Pokažite svojem partneru kako ste zaljubljeni u njega jednostavnom porukom u kojoj mu pišete kako vam nedostaje ili kako mislite na njega. Dugi telefonski razgovori ili u današnje vrijeme skype razgovori, pomoći će da vaša ljubav opstane piše na cosmopolitan.hr

  1. Više vremena za sebe

Kako ste razdvojeni i svoje slobodno vrijeme ne provodite sa partnerom, imate više vremena za sebe. Na taj način možete upisati tečajeve, edukacije, sportove i sve što ste oduvijek željeli, a niste imali vremena. Na taj način čete kvalitetno provoditi vlastito vrijeme te biti zadovoljni samim sobom, a što će se i pozitivno odraziti na vašu vezu i odnos sa partnerom.

  1. Kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme

Parovi čije veze funkcioniraju na daljinu, više vremena posvećuju partnerima kada su konačno zajedno. Znaju cijeniti zajedničko vrijeme kada konačno jesu zajedno i potpuno su posvećeni jedno drugome. Što znači da će htjeti što više vremena provesti zajedno, a sve ostale obaveze će organizirati na način da su planirane u skladu sa time.

Da bi veza na daljinu opstala i da biste je u pravilu mogli preživjeti važno je da sa partnerom i dalje imate zajedničke trenutke. To podrazumijeva:

  1. Zajednička večer

I dalje možete „zajedno“ gledati omiljeni film ili seriju na TV-u. Naručite pizzu ili kokice i zajedno komentirajte film koji gledate.

  1. Začinite svoju ljubav

U današnje vrijeme kada je tehnologija toliko napredovala, lako je poslati kratki video ili sliku čime ćete mu zagolicati maštu. 😉

  1. Ljubavne poruke

Kada ste konačno zajedno, odvojite nekoliko trenutaka i na papiriće ili kako vam srce poželi, napišite ljubavne stihove, riječi najdražih pjesama, tekstove koji vas podsjećaju na njega i stavite ih na sakrivena mjesta pa kada jednom odete, a on ih pronađe, zna da ste uvijek sa njime.

Autor: Wellness.hr

Share this Post