kako do ljubavi

Kako do ljubavi u 12 koraka

 1. DOBAR POGLED ZLATA VRIJEDI

Ne mislimo pritom na visoke pete, noge, grudi i ostatak fizičkog izgleda, već na oči. Oči kriju sve naše tajne. Ne kaže se bez razloga da u pogledu leži sve. Pogled otkriva sve. Htjeli mi to ili ne. Kako navodi cosmopolitan.hr, dugi pogledi u oči mogu navesti osobu da razmišlja o ljubavi.

 1. BUDITE KAO ON

To ne znači da se krenete odijevati poput njega ili ošišati svoju dugu kosu, ali znači da biste mogli više pažnje posvetiti zajedničkim stvarima. Kada smo s nekim duže vremensko razdoblje, preuzmemo od njega i neke svakodnevne, sitne detalje poput poštapalica ili nekog drugog izraza. Na kraju dođemo do toga da zapravo „nebitne“, sitne stvari dijelimo sa svojim partnerom, a što je svakako pozitivno za vezu.

 1. STOP PRETJERIVANJU!

Veze se grade na temelju kompromisa, razgovora, dijeljenja zajedničkih stvari. Kako bi vaša veza bila sretna i kako bi potrajala, potrebno je poneka žrtva i prilagođavanje. No, pripazite. Nemojte slijepo slijediti partnera i raditi sve što i on. To znači, cure, ukoliko biste radije otišle u shopping nego li gledale nogometnu utakmicu njegovog najdražeg  kluba, otiđite!

 1. MNOGO, MNOGO DRUŽENJA

Kako je današnja tendencija da nitko nikada nema vremena i svi samo negdje žure, druženje kao da je postalo stvar privilegije. Što ste više s nekom osobom, više ju i upoznajete što u ovom slučaju može samo dovesti do toga da se partneru svidite još više. Ako je moguće, pronađite i neku zajedničku aktivnost u slobodno vrijeme, kako bi vrijeme provedeno zajedno maksimalno iskoristili.

 1. SLOBODA- JER VI TO MOŽETE!

Na početku veze želite što više vremena provoditi s partnerom kako biste ga što bolje upoznali. i to je u redu. No, neka granica mora postojati. Morate mu dati do znanja da je dio vašeg života, ali da nije jedini njegov dio. Nastavite se i dalje družiti sa prijateljicama, odlaziti u teretanu ako ste to i ranije radili. Ostavite vremena za sebe i svoje aktivnosti koje ne uključuju njega. Ukoliko ne provedete cijelo vrijeme zajedno, nedostajat ćete jedno drugome, a samim time i više cijeniti zajedničke trenutke.

 1. PITAJTE ZA POMOĆ

Ljudima je uvijek nekako najteže tražiti pomoć od drugih osoba. Ne vole se i ne žele osjećati bespomoćno. U današnje vrijeme kada žene sve više postaju neovisnije i odlučnije u samostalnom rješavanju problema, muškarcima se teško iskazati i dokazati u njihovim očima. Zato je potrebno da ponekad ipak “muške poslove“ ostavite njemu i omogućite mu da vam pruži pomoć kada vam je potrebna.

 1. SAMOPOUZDANJE PRIJE SVEGA

Muškarci vole žene koje odišu samopouzdanjem, nekom čvrstom energijom koju posjeduju. Privlače ih žene koje točno znaju što žele i zašto to žele, a ukoliko među masom ljudi izaberu baš njega, zna da ga to čini posebnim u njezinim očima.

 1. SMIJANJE

Uz sve one fizičke karakteristike o kojima muškarci brinu, od dobrog izgleda, do toga da u vašim očima izgledaju pametni i inteligentni pa i hrabri u nekim situacijama, još više žele ispasti duhoviti i zabavni. Svaki muškarac želi nasmijati svoju ženu. Želi da se ona smije sa njime i njemu i onome što kaže. Pa i Marilyn Monroe je svojedobno rekla: „If you can make  a girl laugh you can make her do anything“. Dakle, cure, smijte se.

 1. BUDITE MU PRIJATELJICA

Kažu da su najbolje ljubavne veze one koje su proizašle iz prijateljstva. No, to ne znači da ne možete tek postati prijatelj s voljenom osobom. Sve toplo-hladne igrice na početku veze s vremenom će izgubiti svoje čari, a tada vam preostaje jedino da se s partnerom povežete na drugoj razini, onoj dubljoj. Ne znači to da morate jedno drugome baš sve pričati, ali graditi odnos na prijateljsko-ljubavnoj razini je veoma pozitivno i poželjno. Slušajte jedan drugoga, hrabrite, budite jedno drugome podrška i prije svega, vjerujte jedan drugome. Napravite jedan od drugoga ono što druga strana želi.

 1. LJUBAV IDE KROZ ŽELUDAC? 

Apsolutno da! Zvuči kao klišej, ali istiniti, zar ne? Ako već ne želite staro, dosadno i zamorno svakodnevno kuhanje, tko ili što vas sprječava da sami osmislite svoj poseban, inovativan način kuhanja? Pronađite neobične recepte, začine iz drugih država koje biste voljeli probati, mjesto na kojemu biste kuhali i krenite na kuhanje. Ako ga uspijete natjerati na zajedničko kuhanje još i bolje. Ako ipak vašem partneru nije do kuhanja, svejedno kasnije možete jedan drugoga hraniti i začiniti svoj odnos. Mašta može svašta! 😉

 1. POKAŽITE MU SVOJU LJUBAV

Da biste dobili ljubav, morate ju znati i pružati. Nemojte očekivati da će on pokazivati i raditi nešto ukoliko to isto ne dobiva i s vaše strane. Ako niste sigurni što osjećate prema partneru, sjednite, razmislite i odlučite. Ako je on osoba koju volite, s kojom želite provesti život, onda ćete ga i voljeti bez problema i tu ljubav dokazivati svaki dan iznova.

 1. VOLITE SEBE

Da biste mogli voljeti nekoga drugoga, prije svega morate naučiti voljeti sebe. Morate se naučiti nositi sa svim svojim manama i vrlinama. Ukoliko zavolite sebe, lako ćete i voljenu osobu uvjeriti zašto ste vrijedni njihove ljubavi. Kada postanete svjesni svojih mana i vrlina, lako ćete ih pričati voljenoj osobi jer su one dio vas i vi ih prihvaćate kakve god one bile.

Autor: wellness.hr

Share this Post