Ljetna salata s kozicama i bulgurom kojoj nećete odoljeti

Ljetna salata s kozicama i bulgurom kojoj nećete odoljeti

Dani su topliji i duži i to je predivno. Sa suncem dolazi i laganija prehrana i to je isto predivno. Hrana je sve šarenija i zabavnija kao i ova salata od bulgura koju sam spremila.

Razne žitarice kod nas su još dosta velika nepoznanica, ali polako i sigurno postaju svakodnevica.

Sastojci:

  • 1 crvena paprika
  • 3 mlada luka
  • 200 g kukuruza šećerca (konzerva)
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 300 g svježih kozica
  • sol
  • papar
  • peršin
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • 1 šalica bulgura

Postupak:

  1. Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite da se hladi.
  2. Mladi luk narežite na kolutiće, papriku na kockice i prodinstajte kratko na maslinovom ulju. Začinite nakon dinstanja.
  3. Grašak skuhajte prema uputama (kratko) i nakon kuhanja stavite pod mlaz hladne vode kako bi ostao lijepo zelen.
  4. Zajedno pomiješajte bulgu, grašak, kukuruz, mladi luk i papriku, probajte i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunom. Posipajte s peršinom i probajte, pa dodajte još začina prema želji kao što su chilli prah, češnjak i slično.
  5. Kozice očistite tako da odstranite glavu i ogulite opnu s repa. Ako vam se ne zeza s čišćenjem svježih kozica, uvijek postoji ona jednostavnija varijanta sa smrznutima.
  6. Na grill tavi zagrijte malo maslinovog ulja i stavite kozice da se zapeku sa svake strane po par minuta. Na kraju posolite i popaprite i dodajte na vrh bulgura ili umiješajte.
  1. Možete jesti dok je salata već mlaka, a kozice još tople, ali skroz hladno drugi dan će biti odlično.
  2. Ovakve salate su temelj proljetno-ljetne kuhinje. Zdravo, šareno i fino! 🙂

 

Autor/Photo by: Marcela Sambol / MyCookstagram 

Share this Post