Dani su topliji i duži i to je predivno. Sa suncem dolazi i laganija prehrana i to je isto predivno. Hrana je sve šarenija i zabavnija kao i ova salata od bulgura koju sam spremila.
Razne žitarice kod nas su još dosta velika nepoznanica, ali polako i sigurno postaju svakodnevica.
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 3 mlada luka
- 200 g kukuruza šećerca (konzerva)
- 1 šalica smrznutog graška
- 300 g svježih kozica
- sol
- papar
- peršin
- 1 limun
- maslinovo ulje
- 1 šalica bulgura
Postupak:
- Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite da se hladi.
- Mladi luk narežite na kolutiće, papriku na kockice i prodinstajte kratko na maslinovom ulju. Začinite nakon dinstanja.
- Grašak skuhajte prema uputama (kratko) i nakon kuhanja stavite pod mlaz hladne vode kako bi ostao lijepo zelen.
- Zajedno pomiješajte bulgu, grašak, kukuruz, mladi luk i papriku, probajte i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunom. Posipajte s peršinom i probajte, pa dodajte još začina prema želji kao što su chilli prah, češnjak i slično.
- Kozice očistite tako da odstranite glavu i ogulite opnu s repa. Ako vam se ne zeza s čišćenjem svježih kozica, uvijek postoji ona jednostavnija varijanta sa smrznutima.
- Na grill tavi zagrijte malo maslinovog ulja i stavite kozice da se zapeku sa svake strane po par minuta. Na kraju posolite i popaprite i dodajte na vrh bulgura ili umiješajte.
- Možete jesti dok je salata već mlaka, a kozice još tople, ali skroz hladno drugi dan će biti odlično.
- Ovakve salate su temelj proljetno-ljetne kuhinje. Zdravo, šareno i fino! 🙂
Autor/Photo by: Marcela Sambol / MyCookstagram
Share this Post