Ljetna salata od ječma i povrća
Sastojci:
-1 tikvica, narezana na komadiće veličine oko 1,5 crn
-30 dag ječma koji se brzo kuha
-3/4 žličice soli
-1 žlica maslinova ulja
-1 žuta ili zelena paprika, narezana na kockice veličine 1,5 cm
-1/3 šalice narezane svježe metvice
-0,5 dl limunova soka
-25 dag rajčice, narezane na kriške
Priprema:
- U velik lonac ulijte 3 šalice vode i pustite da uzavri. Dodajte ječam i četvrtinu žličice soli i kuhajte oko 10 minuta dok ječam ne omekša.
- Dobro ocijedite.
- U međuvremenu, u velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrijte 2 žličice ulja.
- Dodajte papriku, tikvice, češnjak i preostalu sol.
- Pirjajte, često miješajući, oko 5 minuta, dok paprika ne omekša.
- U velikoj zdjeli pomiješajte metvicu, sok od limuna i preostalu žličicu ulja.
- Dodajte ječam, pirjano povrće, rajčice, krastavac i crni papar te dobro promiješajte.
- Na kraju dodajte kozji sir i sve zajedno pažljivo promiješajte.
- Poslužite ohlađeno do sobne temperature ili malo rashlađeno.
Poslužuje se za 4 osobe.
Autor/Photo by: moja-dijeta.com.hr
Share this Post