Lisnate ružice s jabukama brzo su gotove, a oduševit će sve

Lisnate ružice s jabukama brzo su gotove, a oduševit će sve

Ovaj desert je vrlo ukusan i vrlo efektan. Lisnato tijesto reže se na trake i u njih se umotaju jabuke na poseban način tako da na kraju izgledaju kao ružice. Peku se u kalupu za muffine.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 4 žlice džema od marelice
  • 1/2 limuna
  • 3 jabuke
  • žlica brašna
  • cimet
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Prepolovite jabuke, očistite ih i narežite s korom na tanke ploške.
  2. Potopite ih u vodu s limunovim sokom i stavite u mikrovalnu tri minute ili blanširajte kratko u zavreloj vodi pa procijedite.
  3. Džem pomiješajte s dvije žlice vode i zagrijte na laganoj vatri.
  4. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite na šest traka.
  5. Svaku premažite džemom i po njemu slažite jabuke tako da donja, ravnija strana ploške, bude na otprilike polovini trake tijesta, a gornja, obla strana s korom, neka viri izvan tijesta.
  6. Pospite jabuke cimetom, drugu polovinu tijesta prebacite preko jabuka pa počnite zamatati po dužini.
  7. Ruže posložite u kalupe od šest muffina i pecite na 200°C 35 minuta.
  8. Pečene ružice pospite šećerom u prahu.

 

Autor/Photo by: 24sata.hr

Share this Post