Danas vam donosimo vruće i krepko iznenađenje iz pećnice. Posložite i zapecite! Iako zvuči jednostavno, domaćice znaju da upravo sa složencima u ovom slučaju, lazanjama, ima posla. No, vidjet ćete da se svaka minuta provedena u kuhinji isplati. Umjesto klasičnog miješanog mesa u ovom receptu ćemo koristiti mnogo laganije i probavljivije pureće meso, koje ima znatno manje masnoće, a s druge strane obiluje proteinima.
Sastojci za 4 osobe:
– luk: 1 glavica
– mrkva: 150 g
– celer: 3 stapke
– kadulja: 4 grančice
– ulje: 2 žlice
– pureće mljeveno meso: 750 g
– pileći temeljac: 300 ml
– sol, papar
– listovi za lazanje: 9 kom.
– vrhnje: 300 g
– naribana gauda: 150g
Priprema:
- Oljuštite i nasjeckajte luk. Očistite povrće. Narežite mrkvu na tanke prutiće, a celer na kockice. Operite kadulju posušite i natrgajte listiće.
- Pećicu zagrijte na 180°C. Ugrijte ulje. Hrskavo popržite nekoliko listića kadulje, pa izvadite iz ulja. Popržite meso na ulju od prženja, a potom dodajte luk i popržite. Zatim dodajte celer i mrkvu te ulijte temeljac. Nasjeckajte svježu kadulju i dodajte, a zatim začinite solju i paprom. Zakuhajte i ostavite da lagano vrije oko 5 minuta.
- Posložite mljeveno pureće meso, tijesto i vrhnje u keramičku posudu pospite naribanim sirom te pecite nekih tridesetak minuta. Poslužite lazanje i uživajte u slasnom zalogaju.
Autor/Photo by: zdravakuhinja.com
Share this Post