Lagano: Wok s kozicama i rezancima od riže

Lagano: Wok s kozicama i rezancima od riže

Svježe kozice pomiješajte s tikvicama, ljubičastim lukom, mrkvom i sve podlijte sa soja umakom za ovo sjajno istočnjačko jelo iz woka.

Osim što je brzo gotovo, ukusno je i puno povrća, a za potpun ugođaj možete ga jesti i štapićima .

Za dvije osobe

Sastojci:

  • ½ paketa rižinih rezanaca
  • 2 mlade tikvice
  • 2 mrkve
  • 1 ljubičasti luk
  • Soja umak
  • Maslinovo ulje
  • 20 dkg svježih kozica

Priprema:

– Rižine rezance staviti u hladnu vodu 20-tak min.

– Na maslinovom ulju zažuti sitno nasjeckani ljubičasti luk

– Dodati tikvice i mrkvu narezane na tanke rezance

– Kozice ubaciti i pustiti u wok i pirjati s povrćem par minuta

– Sve povezati s rižinim rezancima koje prethodno ocijedite

– Povezati sve sa soja umakom koja količina ovisi o okusu koliko volite (važno je napomenuti da se jelo ne    treba pretjerano soliti radi upotrebe soja umaka.

Napomena: na jelo se mogu dodati klice, svjež peršin, ali je jelo dovoljno ukusno i atraktivno i bez tih dodataka.

Uživajte!

Autor/Photo by: Đurđica Protić i Lorenka Copić 

Share this Post