Svježe kozice pomiješajte s tikvicama, ljubičastim lukom, mrkvom i sve podlijte sa soja umakom za ovo sjajno istočnjačko jelo iz woka.
Osim što je brzo gotovo, ukusno je i puno povrća, a za potpun ugođaj možete ga jesti i štapićima .
Za dvije osobe
Sastojci:
- ½ paketa rižinih rezanaca
- 2 mlade tikvice
- 2 mrkve
- 1 ljubičasti luk
- Soja umak
- Maslinovo ulje
- 20 dkg svježih kozica
Priprema:
– Rižine rezance staviti u hladnu vodu 20-tak min.
– Na maslinovom ulju zažuti sitno nasjeckani ljubičasti luk
– Dodati tikvice i mrkvu narezane na tanke rezance
– Kozice ubaciti i pustiti u wok i pirjati s povrćem par minuta
– Sve povezati s rižinim rezancima koje prethodno ocijedite
– Povezati sve sa soja umakom koja količina ovisi o okusu koliko volite (važno je napomenuti da se jelo ne treba pretjerano soliti radi upotrebe soja umaka.
Napomena: na jelo se mogu dodati klice, svjež peršin, ali je jelo dovoljno ukusno i atraktivno i bez tih dodataka.
Uživajte!
Autor/Photo by: Đurđica Protić i Lorenka Copić
Share this Post