kvinoja

Kvinoja i crni grah

Jednostavan i zdravi jesenski obrok…

SASTOJCI:

  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 glavica luka nasjeckanog
  • 3 režnja češnjaka nasjeckanog
  • ¾ šalice kvinoje
  • ½ šalice povrtne juhe
  • 1 žlica kumina
  • ¼ žlice crvene paprike i mljevenog crnog papra
  • 1 šalica zamrznutih zrna kukuruza
  • 2 limenke crnog graha
  • ½ šalice nasjeckanog svežeg korijandera

UPUTE:

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kuhajte i miješajte lagano luk i češnjak dok ne porumene nekoh 10 minuta.
  2. Pomiješajte kvinoju u smjesu s lukom i dodajte još kumin, crvenu papriku, sol i papar. Stavite smjesu na kuhanje na laganoj vatri oko 20 minuta.
  3. Umiješajte smrznuti kukuruz u tavi i nastavite pirjati oko 5 minuta. Zatim umiješajte crni grah i korijander.

Autor & Foto by: allrecipes.com

Share this Post