Kupus na afrički način – savršen veganski obrok pun vitamina

Kupus na afrički način – savršen veganski obrok pun vitamina

Skuhali ste rižu i tražite joj savršeni dodatak? Zadnju šnitu kruha pojeli bi s ukusnim pirjanim povrćem? Imamo recept za vas! I to iz daleke Afrike!

Kupus je jedna od najstarijih namirnica i prvo povrće koje nam pada na pamet kad pomislimo na kuhinju naših baka. Sto grama sirovog kupusa sadrži samo 26 kalorija, visoku količinu vitamina B, beta-karotena i vitamina C. Osim toga, kupus je bogat vrijednim sumpornim spojevima, a obiluje i antikancerogenim spojem sinigrinom, koji ima jedinstvena svojstva protiv raka prostate, crijeva i mjehura.

Potrebni sastojci:

  • 30 ml suncokretovog ulja
  • 1 luk narezan na kockice
  • 1 zelena paprika narezana na kockice
  • 1 glavica kupusa narezana na trakice
  • 6-7 polovica rajčica
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • Malo himalajske soli
  • Malo peršina
  • 2-3 žličice curry praha
  • 1 žličica sjeckanog korijandera

Priprema:

  1. Zagrijte ulje i stavite pirjati luk i zelenu papriku.
  2. Kad luk bude proziran, dodajte kupus pa na par minuta ubacite i curry prah pa popržite minutu-dvije i ubacite polovice rajčice te sve podlijte povrtnim temeljcem.
  3. Smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta s povremenim nadoljevanjem temeljca ili vode.
  4. Na kraju začinite sa soli, korijanderom i peršinom.

 

Autor/Photo by: tvornicazdravehrane.com

Share this Post