Skuhali ste rižu i tražite joj savršeni dodatak? Zadnju šnitu kruha pojeli bi s ukusnim pirjanim povrćem? Imamo recept za vas! I to iz daleke Afrike!
Kupus je jedna od najstarijih namirnica i prvo povrće koje nam pada na pamet kad pomislimo na kuhinju naših baka. Sto grama sirovog kupusa sadrži samo 26 kalorija, visoku količinu vitamina B, beta-karotena i vitamina C. Osim toga, kupus je bogat vrijednim sumpornim spojevima, a obiluje i antikancerogenim spojem sinigrinom, koji ima jedinstvena svojstva protiv raka prostate, crijeva i mjehura.
Potrebni sastojci:
- 30 ml suncokretovog ulja
- 1 luk narezan na kockice
- 1 zelena paprika narezana na kockice
- 1 glavica kupusa narezana na trakice
- 6-7 polovica rajčica
- 250 ml povrtnog temeljca
- Malo himalajske soli
- Malo peršina
- 2-3 žličice curry praha
- 1 žličica sjeckanog korijandera
Priprema:
- Zagrijte ulje i stavite pirjati luk i zelenu papriku.
- Kad luk bude proziran, dodajte kupus pa na par minuta ubacite i curry prah pa popržite minutu-dvije i ubacite polovice rajčice te sve podlijte povrtnim temeljcem.
- Smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta s povremenim nadoljevanjem temeljca ili vode.
- Na kraju začinite sa soli, korijanderom i peršinom.
Autor/Photo by: tvornicazdravehrane.com
Share this Post