Kremasti umak od cvjetače za vegane i sve koji vole jesti zdravo.
Tko kaže da ne voli tjesteninu, taj laže. Iako ju često izbjegavamo, jer nije zdrava, dobrim odabirom umaka svaku tjesteninu možemo obogatiti na pravi način. Jedan od dobrih umaka je i ovaj kojeg ćete sada upoznati. S cvjetačom u glavnoj ulozi, nastaje kremasti umak koji će oduševiti i one neljubitelje povrća.
Veganski umak koji nastaje samo pristiskom gumba na blenderu napravite u samo par minuta i poslužite uz omiljene pužiće, spaghette ili paštu koju ste samu napravili.
Potrebni sastojci:
- 1 glavica cvjetače
- 1 češanj češnjaka
- 1 šalica sojinog mlijeka
- 4 žlice prehrambenog kvasca
- 1 žlica limunovog soka
- Malo himalajske soli
- 1 žličica kurkume
- 2 žličice senfa
- 1 žličica umaka od soje
- Prstohvat crnog papra
Priprema:
Razrežite cvjetaču na par većih komada i stavite kuhati 10-ak minuta te ju ubacite u blender s ostalim svim sastojcima dok ne dobijete kremastu smjesu. Poslužite.
Ovaj umak najbolje će pasati uz njoke i tjesteninu, a njime možete puniti i lazanje.
Autor/Photo by: Tara Lukičić
Share this Post