Uživajte u okusima s mediteranskim začinima.
SASTOJCI:
- 1 režanj češnjaka
- Maslinovo ulje
- 200 ml mlijeka
- 200 g palente
- 1 velika hrpa svježeg bosiljka
- 125 g maslaca
- Muškatni oraščić
- 75 g parmezana
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 200ºC.
- Stavite češnjak i ulje na papir za pečenje i pecite ga oko 30 minuta.
- Ulijete mlijeko u veliku zdjelu zajedno s 800ml vode i 1 žličicom morske soli i stavite kuhati.
- Kuhajte palentu 2 do 3 minute na visokoj temperaturi.
- Smanjite na najnižu temperaturu i kuhajte još oko 40 minuta.
- Otopite maslac i polovicu stavite u blender s bosiljkom. Dodajte ostatak češnjaka i muškatni oraščić.
- Zagrijte na laganoj vatri i stavite na stranu.
- Sitno naribajte permezan i umiješajte preostali maslac te tu smjesu stavite na vrh palente.
Autor/photo by: jamieoliver.com
Share this Post