Kremasta palenta s češnjakom, maslacem i bosiljkom

Kremasta palenta s češnjakom, maslacem i bosiljkom

 

 Uživajte u okusima s mediteranskim začinima.

 

SASTOJCI:

  • 1 režanj češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g palente
  • 1 velika hrpa svježeg bosiljka
  • 125 g maslaca
  • Muškatni oraščić
  • 75 g parmezana

 

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 200ºC.
  2. Stavite češnjak i ulje na papir za pečenje i pecite ga oko 30 minuta.
  3. Ulijete mlijeko u veliku zdjelu zajedno s 800ml vode i 1 žličicom morske soli i stavite kuhati.
  4. Kuhajte palentu 2 do 3 minute na visokoj temperaturi.
  5. Smanjite na najnižu temperaturu i kuhajte još oko 40 minuta.
  6. Otopite maslac i polovicu stavite u blender s bosiljkom. Dodajte ostatak češnjaka i muškatni oraščić.
  7. Zagrijte na laganoj vatri i stavite na stranu.
  8. Sitno naribajte permezan i umiješajte preostali maslac te tu smjesu stavite na vrh palente.

 

Autor/photo by: jamieoliver.com

 

Share this Post