Kakve veze ima svekrva sa životom i karijerom?

Kakve veze ima svekrva sa životom i karijerom?

Ima, i te kako. Ako je ona kamen na koji se stalno spotičete i nikako da mirno prođete pokraj njega, onda je to očito situacija koja vrišti za rješenjem.

Nije važno da li je svekrva, šef, supruga, dijete, mama, tata! Jer ako imate komunikacijski problem s bilo kojom osobom, imate pritajenu bombu koja u svakom trenutku može eksplodirati pa i u onim važnim trenucima kada vam to najmanje treba (pred važan sastanak, pred potpisivanjem važnog ugovora, dok vam je dijete bolesno, kad vas boli glava…). Vi ste tada neracionalna osoba.

Ako imate komunikacijski problem, vi ste emotivna i nerealna osoba, jer niste u stanju kontrolirati svoje emocije. To znači da ne pridajete pažnju rješavanju problema, nego ste rob svojih strasti.

ZAPAMTITE:

Ako imate problem s nekom osobom, samo su 2 uzroka (onda lako možete naći i rješenje):

  • ta osoba ima nešto (osobinu, materijalno) što biste vi željeli imati, a nemate, pa vas to izaziva
  • ta osoba ima nešto sto vi imate, a ne biste željeli imati, pa vas podsjeća na to i iritira
Ako vaše emocije nadvladavaju vas razum, vašim privatnim životom vladat će strast, žudnja, nemir.

AKO STE EMOTIVNA OSOBA

Ako ste emotivna osoba i još k tome ne poznajete sebe, niste podobni ni za kakve vodeće pozicije u poslu, jer ako ne možete kontrolirati i dovesti u red sebe – kako ćete druge? Ako vaše emocije nadvladavaju vas razum, vašim privatnim životom vladat će strast, žudnja, nemir.

Ako imate problem s nekom osobom, dok radite važne stvari, mislit ćete na to. Misli troše puno glukoze. Upadat ćete u hipoglikemiju, a da to ne znate! U hipoglikemiji niste svoji. Može li se računati na vas?

AKO IMATE PROBLEM S NEKOM OSOBOM

Ako imate problem s nekom osobom svoje slobodno vrijeme popunjavat ćete (jedva čekajući) ispijanjem kava u kafiću samo da biste ogovarali tu osobu. To vam donosi privremeno olakšanje i dugoročno gorak okus u ustima i miris vlastitog neuspjeha i još gore nemoći. Ako imate problem s nekom osobom, riješite vlastite blokade i ograničenja. Ali, ne zavaravajte se pričama o ljubavi.

LJUBAV NIJE EMOCIJA. LJUBAV JE LJUBAV
Ni jedna definicija ljubavi koju sam čula nije mi zadovoljavajuća, nije realna. Sve je to za mene „trla baba lan“. Kad shvatim ljubav, možda ću vam moći prenijeti poruku koja će vam koristiti. Ja znam za sebe. Ali, to nije definicija ljubavi za svakoga. Ja najviše volim mir. Za mene je ljubav mir. Volim biti mirna u dusi, jer iz tog stanja mogu biti kreativna, mogu biti sretna, mogu biti nesretna, mogu svjesno biti živa. Što vi najviše volite? Da biste znali što najviše volite morate svaki dan vježbati, u svakoj situaciji, reći svoje mišljenje. Tako ćete saznati što najviše volite. Možda je to za vas ljubav.

ŠUTNJA NIJE ZLATO

To je arogantni zaključak onih koji misle da su bolji od drugih s kojima ne bi trebali dijeliti svoje mišljenje. Šutnja donosi psihosomatske tegobe koje se razvijaju u kronične bolesti.

Autor: Meri Bura, dr. med,
Holistički centar Mulier