Kako se smiriti u dvije minute

Kako se smiriti u dvije minute

Odvojite trenutak upravo sada kako biste se pokušali opustiti u ova četiri koraka:

  1. Zamrznite se u trenutku

Prisjetite se igre koju ste igrali kao dijete kada biste se iznenada zaustavili u pola pokreta. Neka vaše tijelo bude u stanju mirovanja, emocije i misaoni procesi zaustavljeni.

  1. Usmjerite svoj fokus na kažiprst

Dvadeset do šezdeset sekundi, koncentriraju usmjerite isključivo na stražnju stranu kažiprsta. Neka se vaš um i tijelo spoje u njoj. Približite kažipst prema sebi i koncentrirajte se na nabore i sitne linije na kažiprstu. Isključite se, zanemarite sve zvukove koji su u vašoj pozadini i ne obraćajte pažnju na okolinu.

  1. Duboko udahnite

Preusmjerite svoj fokus i mislima zavirite u svoje tijelo. Duboko udahnite, a zatim izdahnemo kroz usta, polako i smireno, stvarajući val opuštanja koji počinje u prsima i putuje kroz vaše tijelo na površinu kože.

  1. Pogledajte svoju okolinu

Budite više u kontaktu sa svim svojim osjetilima, udaljite se od prethodnih misli, i povežite se s ovim trenutkom.

Ono što je najvažnije, prepoznati ćete da su korijen vašeg nemira vaše misli. Sve ostalo, kao što su emocije, fizičke nelagode i boli, počinje u vašem umu. Preusmjeravanje koncentraije je savršena tehnika koja će vam pomoći da se nosite sa svakodnevnim stresnim situacijama i dramatično poboljšati učinke prethodno navedene tehnike.

Autor: tinybuddha.com

Share this Post