trepavice

Kako prirodno oporaviti oštećene trepavice

Serumi za trepavice često obećavaju čuda ! Da li znate kako možete s prirodnim i učinkovitim preparatima oporaviti oštećene trepavice:

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj bogat je EGCG, moćnim polifenolom koji stimulira folikule dlake i potiče regeneraciju kose. Zeleni čaj je bogat  antioksidansima, koji također sprečavaju gubitak i oštećenje trepavica, stvarajući zaštitnu barijeru za odbacivanje slobodnih radikala. Kofein koji se nalazi u zelenom čaju blokira DHT hormon poznat po tome što uzrokuje ćelavost. Za kraj je zeleni čaj obogaćen vitaminom B koji pomaže omekšavanju i zaglađivanju trepavica.

Kako ga koristiti?

Stavite svježe napravljen zeleni čaj u hladnjak. Namočite pamučni jastučić u ohlađeni zeleni čaj i stavite preko očiju. Oblog ostavite na očima 10 min i to ponovite svaki dan kroz 10 dana.

RICINUSOVO ULJE

Ricinusovo ulje vlaži vaše trepavice i može učiniti da izgledaju gušće i da imaju više sjaja. Također je poznato da ricinusovo ulje može spriječiti lomljenje trepavica i da pomaže rastu trepavica

Kako ga koristiti?

Umočite pamučni štapić u ulje ricinusa i koncentrirajte se na nanošenje ricinusovog ulja na korijene trepavica i tanki sloj nanesite na ostatak trepavica.

 

Share this Post