Ako jednostavno želite zdrav komad kruha koji će vam ostati svjež danima svakako preporučamo ovaj recept i što je još bolje; nevjerojatno je jednostavan za pripremu.
SAVJETI:
- Obavezno tostirajte bademe i sjemenke prije pečenja
- Držite se recepta i pustite da smjesa odmori prije pečenja barem dva puna sata u hladnjaku
- Nakon faze odmora u hladnjaku pričekajte još pola sata da smjesa postigne sobnu temperaturu
- Pecite kruh dok ne dobije lijepu zlaćanu boju, a zatim ga ponovno pustite da odmori dva sata.
- Dobro provjerite da su zobene pahuljice koje upotrebljavate doista bez glutena.
SASTOJCI:
Suhi sastojci:
- 235 g zobenih pahuljica
- 160 g sjemenki suncokreta
- 65 g bučinih sjemenki
- 90 g preprženih badema
- 120 g sjemenki lana
- 25 g chia sjemenki
- 1 pošten prstohvat soli
Mokri sastojci:
- 40 ml javorovog sirupa
- 55 ml maslinovog ulja
- 600 ml vode
PRIPREMA:
- Bučine sjemenke i sjemenke suncokreta prepržite kojih 5-7 minuta na 180°C, a bademe uzdužno prerežite i lagano tostirajte na tavici
- Pomiješajte sve suhe sastojke.
- U posebnoj posudi pomiješajte mokre sastojke.
- Suhe sastojke dodajte mokrima
- Sve zajedno preselite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Premažite maslinovim uljem prije pečenja
- Pecite na 200°C, 60 minuta, a možda i koju minuticu više ako imate slabiju pećnicu.
- Prije posluživanja ostavite da kruh odmori dva sata.
Autor: Vana Babić/jutarnji.hr
Share this Post