juha od krumpira

Juha od krumpira, celera i ulja s tartufima

Juha od krumpira, celera i ulja s tartufima – za 4-6 osoba.

Sastojci:

  • 1 luk srebrenac, oguliti i grubo nasjeckati
  • 1 komad maslaca
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • svežanj svježe majčine dušice
  • 500g celera, oguliti i narezati na krupne kocke
  • 500g krumpira, oguliti i narezati na krupne kocke
  • 1,1l pilećeg temeljca
  • 100ml punomasnog vrhnja
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 3-4 žlice ulja s tartufima

Priprema:

  1. U posudi odgovarajuće veličine polagano pržite luka na maslacu i malinovom ulju, oko 5 minuta da postane slatkast i mekan, ali dobro pazite da ne požuti.
  2. Uzmite svežanj majčine dušice, zavežite ga koncem i stavite u posudu s celerom, krumpirima i temeljcem. Zakuhajte, pa ostavite da se polaganokuha40 minuta kako bi povrće omekšalo.
  3. Dodajte vrhnje, ponovno zakuhajte, izvadite svežanj majčine dušice, pa sastojke izmiksajte u multipraktiku.
  4. Dodajte soli i papra po ukusu, pa, žlicu po žlicu, ulijte i ulje s tartufima – ulje može biti različite jakosti, ovisno o proizvođaču. Juhu ulijte u zdjelice.
  5. Slobodno malo improvizirajte: dodajte prepržene kockice kruha ili još malo vrhnja ili, ako ste pravi sretnici, možete naribati i malo pravih crnih ili bijelih tartufa.

Autor/Photo by: recepti.covermagazin.com

Share this Post