Juha od krumpira, celera i ulja s tartufima – za 4-6 osoba.
Sastojci:
- 1 luk srebrenac, oguliti i grubo nasjeckati
- 1 komad maslaca
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- svežanj svježe majčine dušice
- 500g celera, oguliti i narezati na krupne kocke
- 500g krumpira, oguliti i narezati na krupne kocke
- 1,1l pilećeg temeljca
- 100ml punomasnog vrhnja
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 3-4 žlice ulja s tartufima
Priprema:
- U posudi odgovarajuće veličine polagano pržite luka na maslacu i malinovom ulju, oko 5 minuta da postane slatkast i mekan, ali dobro pazite da ne požuti.
- Uzmite svežanj majčine dušice, zavežite ga koncem i stavite u posudu s celerom, krumpirima i temeljcem. Zakuhajte, pa ostavite da se polaganokuha40 minuta kako bi povrće omekšalo.
- Dodajte vrhnje, ponovno zakuhajte, izvadite svežanj majčine dušice, pa sastojke izmiksajte u multipraktiku.
- Dodajte soli i papra po ukusu, pa, žlicu po žlicu, ulijte i ulje s tartufima – ulje može biti različite jakosti, ovisno o proizvođaču. Juhu ulijte u zdjelice.
- Slobodno malo improvizirajte: dodajte prepržene kockice kruha ili još malo vrhnja ili, ako ste pravi sretnici, možete naribati i malo pravih crnih ili bijelih tartufa.
Autor/Photo by: recepti.covermagazin.com
Share this Post