juha od cesnjaka

Juha od češnjaka

Da je tijekom sezone gripe i prehlade za očuvanje otpornosti organizma dobro  jesti češnjak tvrdi  narodna i suvremena medicina.

Ako ne podnosite okus ili miris češnjaka, ili vam želudac ne podnosi svježi češnjak možete ga uzimati u juhi od češnjaka.

Sastojci (za 4 tanjura juhe)2 žlice svinjske masti ili kvalitetnog ulja, 8 velikih česna češnjaka, 1 litra pilećeg ili junećeg bujona, 3 jaja, 2-3 žlice jabučnog octa, sol, papar, začinske trave po ukusu (bosiljak, majčina dušica, vlasac ili kopar)

Priprema

Narežite češnjak na tanke ploškice pa ga zajedno s masnoćom stavite na dno hladne posude i postepeno zagrijavajte na laganoj vatri. Kad češnjak postakleni prelijte ga mesnom juhom i zakuhajte. Odvojite bjelanke od žutanjaka.  Umješajte bjelanjce u juhu mješajući pjenjačom.  Žutanjcima dodajte jabučni ocat, promiješajte pa umutite u juhu pjenjačom. Prokuhajte. Pospite pri serviranju začinskim biljem. Poslužite s prepečencem ili nekim integralnim kruhom.

Tijekom zime ovu juhu jedite dva do tri puta tjedno

Share this Post