Da je tijekom sezone gripe i prehlade za očuvanje otpornosti organizma dobro jesti češnjak tvrdi narodna i suvremena medicina.
Ako ne podnosite okus ili miris češnjaka, ili vam želudac ne podnosi svježi češnjak možete ga uzimati u juhi od češnjaka.
Sastojci (za 4 tanjura juhe): 2 žlice svinjske masti ili kvalitetnog ulja, 8 velikih česna češnjaka, 1 litra pilećeg ili junećeg bujona, 3 jaja, 2-3 žlice jabučnog octa, sol, papar, začinske trave po ukusu (bosiljak, majčina dušica, vlasac ili kopar)
Priprema
Narežite češnjak na tanke ploškice pa ga zajedno s masnoćom stavite na dno hladne posude i postepeno zagrijavajte na laganoj vatri. Kad češnjak postakleni prelijte ga mesnom juhom i zakuhajte. Odvojite bjelanke od žutanjaka. Umješajte bjelanjce u juhu mješajući pjenjačom. Žutanjcima dodajte jabučni ocat, promiješajte pa umutite u juhu pjenjačom. Prokuhajte. Pospite pri serviranju začinskim biljem. Poslužite s prepečencem ili nekim integralnim kruhom.
Tijekom zime ovu juhu jedite dva do tri puta tjedno
Share this Post