Juha od kelja, jabuka i oraha

Juha od kelja, jabuka i oraha

 

Obogatite juhu od kelja slatkom jabukom i orasima.

Sastojci:

  • 8 nasjeckanih oraha
  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 grubo naribane mrkve
  • 2 oguljene i nasjeckane jabuke
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 200 g grubo nasjeckanog kelja
  • 20 g čipsa od jabuke

Priprema:

  1. Prepržite orahe 2 do 3 minute u suhoj tavi, a potom ih maknite s topline i pustite da se ohlade.
  2. Luk, mrkvu, jabuke, ocat i temeljac zagrijte na srednje jakoj vatri i pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta uz miješanje. Na kraju dodajte kelj i kuhajte još 2 minute.
  3. Juhu stavite u blender ili uz pomoć štapnog miksera dobro usitnite. Ulijte juhu u tanjur i pospite tostiranim orasima i čipsom od jabuke.

Autor/Photo by: centarzdravlja.hr

Share this Post