Obogatite juhu od kelja slatkom jabukom i orasima.
Sastojci:
- 8 nasjeckanih oraha
- 1 glavica sitno nasjeckanog luka
- 2 grubo naribane mrkve
- 2 oguljene i nasjeckane jabuke
- 1 žlica jabučnog octa
- 500 ml povrtnog temeljca
- 200 g grubo nasjeckanog kelja
- 20 g čipsa od jabuke
Priprema:
- Prepržite orahe 2 do 3 minute u suhoj tavi, a potom ih maknite s topline i pustite da se ohlade.
- Luk, mrkvu, jabuke, ocat i temeljac zagrijte na srednje jakoj vatri i pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta uz miješanje. Na kraju dodajte kelj i kuhajte još 2 minute.
- Juhu stavite u blender ili uz pomoć štapnog miksera dobro usitnite. Ulijte juhu u tanjur i pospite tostiranim orasima i čipsom od jabuke.
Autor/Photo by: centarzdravlja.hr
Share this Post