Zagrijte se juhom intenzivne ljubičaste boje, a onda se oduševite tako jednostavnim, ali punim okusima cikle. Ovo je savršena prilika da probate kokosovo mlijeko, kardamom i đumbir u okrepljujućoj kombinaciji s jesenskim povrćem i voćem.
Juha od cikle (koja nije boršč) priprema se od kokosovog mlijeka i odabranih začina. Mješavina kardamom, cimeta i đumbira daje joj toplinu dok će ju nekoliko kapi narančinog soka učiniti osvježavajućom. Ova se juha jede topla ili hladna uz pržene kockice kruha. Dodati joj možete i malo fete ili nekog drugog sira.
Sastojci:
- 400 g cikle
- 1 manjiluk
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 2 šalice temeljca
- 1 žličicaribanog đumbira
- 1 štapić cimeta
- korica i sok pola naranče
- prstohvat kardamona
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
Postupak:
- Očistite i nasjeckajte ciklu.
- U dubljoj posudi zagrijte ulje. Dodajte ciklu i sjeckani luk pa pirjajte oko pet minuta.
- Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac. Promiješajte pa ubacite đumbir, narančinu koricu i sok.
- Ubacite i kardamon, cimet, i sol. Kuhajte pokriveno oko 20 minuta.
- Iz juhe izvadite cimet, a ostatak juhe prebacite u blender i usitnite. Poslužite toplo.
Dobar tek
Autor/photo by: zdravakrava
Share this Post