Slanina i poriluk u ovoj kombinaciji odlični su zalogajčići za večeru ili kada vam dođu gosti. Za pripremu će vam trebati oko 45 minuta. Ako nemate Gaudu, stavite neki drugi sir.
Sastojci:
- 300 g slanine
- 3 poriluka
- 2 dl mlijeka
- 1 1/2 šalica vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 2 žlice timijana
- žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
Tijesto:
- 100 g gaude
- šalica brašna
- prstohvat soli
- 80 g maslaca
- jaje
- 3 žlice vode
Priprema:
- Ispržite slaninu na tavi bez masnoće. Stavite je na papirnate ručnike i ocijedite 2/3 masnoće. Na ostatku masnoće pirjajte poriluk narezan na tanke kolutiće dok ne omekša pa maknite s vatre.
- U zdjeli pomiješajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, jaja, žumanjke i začine te dodajte poriluk i nasjeckanu slaninu. U multipraktiku izmiksajte sir, dodajte brašno i sol i pulsirajte dok sir ne postane sitan. Dodajte omekšali maslac i miksajte dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama.
- lzvadite smjesu u zdjelu i dodajte jaje i dvije do tri žlice vode te zamijesite rukama u tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenjoj površini i podijelite na dva dijela. Rastanjite jedan dio i izrežite čašama. Isto napravite i s ostatkom tijesta. Tijesto utisnite u namašćeni kalup od muffina, nadjenite i pecite oko 25 minuta na 200°C.
Autor/Photo by: 24sata.hr
Share this Post