Budimo realni, stalno trošite novac na nezdravu hranu koju, zbog nedostatka novca ili vremena, često konzumirate na poslu. Ali zdrav ručak ne mora biti skup i također može biti brzo gotov. Stoga smo odlučili s vama podijeliti par kreativnih ideja za vaš brz, zdrav i jeftin ručak koji možete ponijeti na posao.
ZDRAVI SENDVIČ OD SLANINE, SALATE, AVOKADA I RAJČICE
Sastojci:
- 4 tankih fetica slanine
- prepolovljeni 1 zreli avokado
- 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- 1 žlica nemasne majoneze
- 1/2 žličica sitno sjeckanog ili mljevenog češnjaka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice mljevenog papra
- 4 fete pšeničnog kruha
- 4 kriške rajčice
Priprema:
- Kuhajte slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne potamni, 5 do 10 minuta. Zatim je stavite na papirnati ručnik kakobi izvukli masnoću.
- U međuvremenu, zgnječite avokado u manjoj zdjelici. Umiješajte bosiljak, majonezu, češnjak, sol i papar.
- Tostirajte kruh. Stavite oko 2 žlice avokado smjese na 4 kriške tosta. Zatim dodajte malo slanine, rajčice i zelene salate.
MEDITERANSKI WRAP
Sastojci:
- 1/2 šalice vode
- 1 / 3 šalice kuskusa, po mogućnosti pšeničnog
- 1 šalica nasjeckanog svježeg peršina
- 1/2 šalice nasjeckane svježe mente
- 1/ 4 šalice soka od limuna
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žličice mljevenog češnjaka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličica svježe mljevenog papra
- 100 g piletine
- 1 šalica nasjeckanog krastavca
- špinat
- rajčice
- tortilje
Priprema:
- Ulijte malo vode u tavui stavite ju na laganu vatru. Umiješajte kuskusa i zatim maknite tavu s vatre. Pokrijte ju i ostavite da odstoji 5 minuta. U međuvremenu, pomiješajte peršin, metvicu, limunov sok, ulje, češnjak, 1/8 žličice soli i papra u maloj zdjeli.
- Narežite piletinu na kockice, stavite ju u srednje veliku zdjelu s 1 žlicom peršina i 1/8 žličice soli. Kuhajte na srednje jakoj vatri, 3 do 5 minuta. Kada piletina bude gotova umiješajte preostalu smjesu u zdjelu kako bi se okusi povezali i zatim dodajte sve to u tortilju.
SALATA S JAJIMA
Sastojci:
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 2 žlice sitno nasjeckanog celera
- 1 žlica nemasne majoneze
- 2 žličice senfa
- 1 žličica mljevenog papra
- 1 kom tune rio mare
Priprema:
- Skuhajte jaja. Kada se jaja skuhaju zgnječite ih u maloj zdjeli ili nasjeckajte na kockice.
- U zdjelu s jajima umiješajte celer, majonezu, senf, tunu i papar te promiješajte.
Savjet: Salatu s jajima možete rashladiti i konzumirati najviše 2 dana.
Autor: wellness.hr
Share this Post