Sezona naših domaćih, slatkih jagoda upravo je počela i vrijeme za fine deserte tim crvenim bobicama koje obožavamo!
U nastavku pogledajte jednostavan recept za fini kolač s jagodama i kokosom koji će nestajati brzinom svjetlosti s vaših tanjura!
Svakako isprobajte!
Biskvit s jagodama
- 2 jaja
- 200 g šećera
- naribana korica ½ limuna
- 200 g tekućeg jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g + 2 žlice glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g kokosa
- 500 g svježih jagoda
Posip
- bademovi listići
- pistacije
- kokos
Priprema:
- Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom.
- Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.
- Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.
- Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.
- Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese.
- Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese.
- Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.
- Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C.
- Čačkalicom provjerite je li pečen.
- Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.
Autor/Photo by: Jannette Razum
Share this Post