Jedite kao dama: Jogurt kolač s jagodama

Jedite kao dama: Jogurt kolač s jagodama

Sezona naših domaćih, slatkih jagoda upravo je počela i vrijeme za fine deserte tim crvenim bobicama koje obožavamo!

U nastavku pogledajte jednostavan recept za fini kolač s jagodama i kokosom koji će nestajati brzinom svjetlosti s vaših tanjura!

Svakako isprobajte!

Biskvit s jagodama

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • naribana korica ½ limuna
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 100 ml ulja
  • 200 g + 2 žlice glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g kokosa
  • 500 g svježih jagoda

Posip

  • bademovi listići
  • pistacije
  • kokos

Priprema:

  1. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom.
  2. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.
  3. Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.
  4. Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.
  5. Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese.
  6. Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese.
  7. Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.
  8. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C.
  9. Čačkalicom provjerite je li pečen.
  10. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Autor/Photo by: Jannette Razum

Share this Post