Ako ste ljubitelj salate i egzotičnih kombinacija s hranom, isprobajte ovaj brzi i fini recept s piletinom na žaru.
- 1 1/2 šalice manje masnog grčkog jogurta
- 1 žlica ulja od repice
- 1 žlica oguljenog i naribanog svježeg đumbira
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 3 filea pilećih prsa
- 1 šalica zelenog grožđa bez sjemenki
- 1/2 šalice nasjeckanog crvenog luka
- 1/2 šalice izmiksanog manga
- 1/3 šalice sitno nasjeckanog celera
- 1/3 šalice nemasne majoneze
- 3 žlice svježeg limunovog soka
PRIPREMA:
- Kombinirajte prva 4 sastojaka. Umiješajte 1/4 čajne žličice soli i papra. Stavite smjesu od jogurta u plastičnu vrećicu. Dodaj piletinu u vrećicu i zatvorite. Marinirajte u hladnjaku 2 sata, te povremeno okrećite.
- Pripremite roštilj na srednje jakoj vatri.
- Uklonite piletinu iz vrećice; uklonite marinadu. Stavite piletinu na roštilj i pecite 10 minuta ili dok ne porumeni, zatim okrenite piletinu na drugu stranu. Kad piletina bude gotova maknite ju sa roštilja i ostavite da odstoji 10 minuta. Grubo nasjeckajte piletinu i stavite u srednje veliku zdjelu. Posolite piletinu s preostalim 1/2 žličice soli.
- Dodajte grožđe i preostale sastojke u zdjelu, te pustite da odstoji 30 minuta.
Autor: wellness.hr
Share this Post