Alergični ste na gluten i ne možete jesti običan kruh? Ovaj recept riješit će vaš problem i omogućiti vam da i vi uživate u ukusnom kruhu svaki dan.
SASTOJCI:
- 325ml poluobranog mlijeka
- 2 jaja
- 1 žlica vinskog ocata
- 450g bezglutenskog smeđeg brašna za kruh
- ½ žličice morske soli
- 2 žlice šećera
- ½ vrećice suhog kvasca
- 3 žlice maslinovog ulja
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 200ºC.
- Zagrijte mlijeko u maloj tavi na laganoj vatri, a zatim ostavite da se malo ohladi. Stavite jaja u veliku zdjelu, dodajte ocat i umiješajte u toplom mlijeku.
- Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu, a zatim pomiješajte kuhačom dok ne stvori ljepljivo tijesto. Dodajte maslinovo ulje i rukama ga umijesite da napravite oblik kugle. Dodajte malo brašna ako je previše ljepljivo.
- Stavite tijesto u lagano nauljenu posudu za pečenje, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom, a zatim ostavite na toplom mjestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči.
- Zatim stavite tijesto u vruću pećnicu i pecite oko 35 minuta.
Autor: jamieoliver.com
Share this Post