bezglutenski kruh

Isprobajte bezglutenski kruh

Alergični ste na gluten i ne možete jesti običan kruh? Ovaj recept riješit će vaš problem i omogućiti vam da i vi uživate u ukusnom kruhu svaki dan.

SASTOJCI:

  • 325ml poluobranog mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žlica vinskog ocata
  • 450g bezglutenskog smeđeg brašna za kruh
  • ½ žličice morske soli
  • 2 žlice šećera
  • ½ vrećice suhog kvasca
  • 3 žlice maslinovog ulja

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 200ºC.
  2. Zagrijte mlijeko u maloj tavi na laganoj vatri, a zatim ostavite da se malo ohladi. Stavite jaja u veliku zdjelu, dodajte ocat i umiješajte u toplom mlijeku.
  3. Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu, a zatim pomiješajte kuhačom dok ne stvori ljepljivo tijesto. Dodajte maslinovo ulje i rukama ga umijesite da napravite oblik kugle. Dodajte malo brašna ako je previše ljepljivo.
  4. Stavite tijesto u lagano nauljenu posudu za pečenje, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom, a zatim ostavite na toplom mjestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči.
  5. Zatim stavite tijesto u vruću pećnicu i pecite oko 35 minuta.

Autor: jamieoliver.com

Share this Post