Internacionalni sajam pršuta (ISAP) je prepoznatljiva manifestacija koja je prerasla u tradiciju našeg područja i koju deseti put za redom Općina Tinjan organizira u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre, Cerot d.o.o. i LAG-om Središnja Istra. Ove će se godine “ISAP 2016 – Internacionalni sajam pršuta” održati od 15. – 16. Listopada.
JEDAN OD NAJVAŽNIJIH I NAJKVALITETNIJIH GASTRO DOGAĐAJA U ISTRI
Internacionalni sajam pršuta jedan je od najvažnijih i najkvalitetnijih gastro događaja u Istri, a u središtu je pozornosti ove manifestacije pršut koji Istrijani nazivaju i vijulin. Na ovoj gastro manifestaciji sudjeluju izlagači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, BiH, Španjolske i Austrije, a posjeti je više od 20 tisuća posjetitelja koji uživaju u dobroj zabavi, vrhunskim delicijama i izvrsnoj atmosferi.
PROGRAM:
SUBOTA 15.10.2016.
08:00 Izložba svinja
09:00 Festival pljočkanja po starinski
10:00 Pješačenje
10:00 Rekreativna biciklijada
10:00 Otvaranje 21. Izložbe kosiri (Posta)
11:00 SVEčANO OTVARANJE 10. INTERNACIONALNOG SAJMA PRšUTA
14:00 Otvaranje izložbe ”10 godina ISAP-a”
14:30 Edukativno popodne:
Mogućnosti ulaganja u poljoprivredi i turizmu kroz Lokalnu razvojnu strategiju
LAG-a „Središnja Istra“.
16:00 Predstavljanje europskih pršuta zaštićenih oznakom izvornosti
21:00 Koncert: JOLE i Proleteri
NEDJELJA 16.10.2016.
11:00 OTVARANJE SAJMA
12:00 Milenijska fotografija – snimanje
13:30 Demonstracija rezanja i iskoštavanja pršuta
15:00 Predstavljanje najvećeg stalka za rezanje pršuta i najtežeg pršuta
– kandidatura za Guinessovu knjigu rekorda
16:00 3. Susret dječjeg folklora
21:00 Koncert: LIDIJA BAČIĆ i Replay band
Voditelji: Meri Simičić Beato i Mirko Fodor
Zabavljat će Vas: Magnolia, Duo provin, Bambus bend, Akord bend, Alfa time band.
Autor/photo by: isap.hr
Share this Post
Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina.
Zeleni kašasti sokovi dobivaju se blendanjem svježeg zelenog lisnatog povrća i voća uz dodatak vode. Takvim se postupkom sačuvaju hranjive tvari iz voća i povrća koje bi se obradom izgubile ( kuhanjem, konzerviranjem, pečenjem…).
Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina. Miješanjem s voćem dobiva se zdravi, osvježavajući, fini sok koji je: ukusan i lagan, pun vitamina, minerala i vlakana, poboljšava izgled kože, kose i noktiju, daje potrebnu energiju i osvježenje, potiče prirodno mršavljenje, poboljšava raspoloženje, daje tijelu sve neophodne nutrijente, sprječava starenje stanica i karcinom, normalizira probavu, poboljšava pamćenje, bistrinu uma i koncentraciju, lako se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji.
SOK OD KIVIJA I BANANE
Sastojci:
- 2 – 3 kivija
- 2 banane
- 1 list celera
- 2 lista peršina
- 1 – 2 čaše vode
Priprema:
Kivi i bananu narežite na šnite, stavite u blender, dodajte vodu i uključite blender 1 – 2 minute. Dodajte peršin i celer i blendajte još 2 – 3 minute.
SOK OD KELJA I JABUKE
Sastojci:
- 4 jabuke
- sok pola limuna
- 5 listova kelja
- 2 čaše vode
Priprema:
Jabuku narežite na šnite i izblendajte sa čašom vode. Dodajte 5 usitnjenih listova kelja, sok limuna, ostatak vode i blendajte još 2-3 minute.
Share this Post