sajam prsuta

Internacionalni sajam pršuta

Internacionalni sajam pršuta (ISAP) je prepoznatljiva manifestacija koja je prerasla u tradiciju našeg područja i koju deseti put za redom Općina Tinjan organizira u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre, Cerot d.o.o. i LAG-om Središnja Istra. Ove će se godine “ISAP 2016 – Internacionalni sajam pršuta” održati od 15. – 16. Listopada.

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH I NAJKVALITETNIJIH GASTRO DOGAĐAJA U ISTRI

Internacionalni sajam pršuta jedan je od najvažnijih i najkvalitetnijih gastro događaja u Istri, a u središtu je pozornosti ove manifestacije pršut koji Istrijani nazivaju i vijulin. Na ovoj gastro manifestaciji sudjeluju izlagači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, BiH, Španjolske i Austrije, a posjeti je više od 20 tisuća posjetitelja koji uživaju u dobroj zabavi, vrhunskim delicijama i izvrsnoj atmosferi.

PROGRAM:

SUBOTA 15.10.2016.

08:00 Izložba svinja
09:00 Festival pljočkanja po starinski
10:00 Pješačenje
10:00 Rekreativna biciklijada
10:00 Otvaranje 21. Izložbe kosiri (Posta)
11:00 SVEčANO OTVARANJE 10. INTERNACIONALNOG SAJMA PRšUTA
14:00 Otvaranje izložbe ”10 godina ISAP-a”
14:30 Edukativno popodne:
Mogućnosti ulaganja u poljoprivredi i turizmu kroz Lokalnu razvojnu strategiju
LAG-a „Središnja Istra“.
16:00 Predstavljanje europskih pršuta zaštićenih oznakom izvornosti
21:00 Koncert: JOLE i Proleteri

NEDJELJA 16.10.2016.

11:00 OTVARANJE SAJMA
12:00 Milenijska fotografija – snimanje
13:30 Demonstracija rezanja i iskoštavanja pršuta
15:00 Predstavljanje najvećeg stalka za rezanje pršuta i najtežeg pršuta
– kandidatura za Guinessovu knjigu rekorda
16:00 3. Susret dječjeg folklora
21:00 Koncert: LIDIJA BAČIĆ i Replay band

Voditelji: Meri Simičić Beato i Mirko Fodor

Zabavljat će Vas: Magnolia, Duo provin, Bambus bend, Akord bend, Alfa time band.

Autor/photo by: isap.hr

Share this Post

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina.

Zeleni kašasti sokovi dobivaju se blendanjem svježeg zelenog lisnatog povrća i voća uz dodatak vode. Takvim se postupkom sačuvaju hranjive tvari iz voća i povrća koje bi se obradom izgubile ( kuhanjem, konzerviranjem, pečenjem…).

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina. Miješanjem s voćem dobiva se zdravi, osvježavajući, fini sok koji je: ukusan i lagan, pun vitamina, minerala i vlakana, poboljšava izgled kože, kose i noktiju, daje potrebnu energiju i osvježenje, potiče prirodno mršavljenje, poboljšava raspoloženje, daje tijelu sve neophodne nutrijente, sprječava starenje stanica i karcinom, normalizira probavu, poboljšava pamćenje, bistrinu uma i koncentraciju, lako se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji.

SOK OD KIVIJA I BANANE

Sastojci:

  • 2 – 3 kivija
  • 2 banane
  • 1 list celera
  • 2 lista peršina
  • 1 – 2 čaše vode

Priprema:

Kivi i bananu narežite na šnite, stavite u blender, dodajte vodu i uključite blender 1 – 2 minute. Dodajte peršin i celer i blendajte još 2 – 3 minute.

SOK OD KELJA I JABUKE

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • sok pola limuna
  • 5 listova kelja
  • 2 čaše vode

Priprema:

Jabuku narežite na šnite i izblendajte sa čašom vode. Dodajte 5 usitnjenih listova kelja, sok limuna, ostatak vode i blendajte još 2-3 minute.

 

Share this Post