Vole ih sve generacije. Naravno, najlakše je svratiti u najbližu trgovinu zdrave hrane i kupiti gotov proizvod , ali domaća varijanta vam pruža mogućnost da napravite nešto baš po svom ukusu. Možete izabereti brašno koje vam odgovara, sjemenke i začine koje volite i što je najvažnije da odaberete kvalitetno ulje, ili čak da ih napravite potpuno bez ulja. Postoji mnogo mogućnosti za kombiniranje. Prednost je u tome što uvijek znate što ste stavili i u kojoj količini ste stavili.
Integralni krekeri sa chia sjemenkama
- 150 g integralnog brašna
- 3 žličice chia sjemenki
- 2 žličice sezama
- ½ žličice himalajske soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 80 ml vode
- Bijeli papar
- po želji origano, bosiljak, mljevena paprika
Pomiješajte suhe sastojke. Dodajte ulje i vodu. Zamjesite tijesto i ostavite da odstoji petnaestak minuta. Podijelite tijesto na dva dijela. Na pobrašnjenoj površini valjkom razvucite tijesto što tanje. Ovo možete napraviti i između dva papira za pečenje ako vam je tako lakše. Bitno je da tijesto bude zaista dobro rastanjeno jer će od toga zavisiti hrskavost krekera. Isto napravite i s drugom polovicom tijesta. Oblikujte kreker uz pomoć čaše promjera 6 cm. Posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Svaki kreker izbockajte na nekoliko mjesta vilicom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite ih peći. U zavisnosti od pećnice biti će im potrebno oko petnaestak minuta, ali češće ih kontrolirajte kako ne bi izgorjeli. Od ove količine dobije se 20 komada.
Share this Post