hranom protiv stresa

Hranom protiv stresa

Mnogima od nas, kada smo pod stresom, prehrana je izlaz i utjeha (to je razlog zašto se naziva “comfort food“). No kako tada izbjeći prejedanje? Pročitajte što predlažu nutricionisti.

Konzumirati ugljikohidrate

Bilo voće, orašaste plodove, žitarice i mlijeko, sir i krekere, ili pola sendviča, ugljikohidrati pomažu pri oslobođenja serotonina u mozgu što može imati smirujući efekt. Najbolja opcija su ugljikohidrati koji se nalaze u voću, povrću, mahunarkama i cjelovitim žitaricama.

Šalica juhe

Juha može zadovoljiti glad. Pojedite maneštru , juhu od piletine, puretine ili tjestenine, juha od povrća ili leća. Vjerujte osjećat ćete se bolje.

Uživajte u šalici kakaa

Pripremite malo mlijeka i jednu žličicu nezaslađenog kakaa u prahu. Samo dodajte toplu vodu i sladilo po izboru. Opcija je i jednostavno preskočiti sladilo i dodati začine poput cimeta, klinčića, ljute papričice, metvice, vanilije, badema ili kokosa. Kakao u prahu ima umirujuće djelovanje na mozak, zdrav je za kožu, a može dovesti i do snižavanja krvnog tlaka kod nekih pojedinaca. Napitak koji vas rješava stresa.

Uživajte u šalici biljnog čaja

Kamilica, matičnjak ili nekoliko biljnih mješavina u čaju imaju smirujući učinak pri konzumiranju. Svakako je dobra opcija popiti čaj kada ste u stresu.

Wellness.hr/ Spafinder.com

Share this Post