Hrana za ravan trbuh

Hrana za ravan trbuh

Vrlo je važno jesti svaka tri do četiri sata, bez obzira na vrijeme kada se probudite. Jednom tjedno, najbolje nedjeljom, isplanirate svoj tjedni meni.

Najbolje je da unaprijed isplanirate doručak, ručak, večeru i međuobroke kako biste točno znali kada ćete i što pojesti.

Cjelovite žitarice
Zob, quinoa , ječam , smeđa riža, kus-kus su žitarice koje bi svatko trebao imati u svojoj košarici kada kupuje namirnice. U više dugoročnih studija ,cjelovite žitarice i namirnice bogate prehrambenim vlaknima dokazale su da sprječavaju debljanje . Za one koji pokušavaju izgubiti na težini , uključivanje cjelovitih žitarica u prehranu, doprinijet će smanjenu trbušnih naslaga u odnosu na one koji u svojim dijetama ne koriste cjelovite žitarice. Ipak , izbjegavajte žitarice bogate dodanog šećera. Na primjer , umjesto zobenih sa smeđim šećerom, odaberite zobene s cimetom i muškatnim oraščićem.

Lisnato povrće
Špinat, rukola, kelj, blitva, salata… Lisnato povrće bogato je vodom, vitaminima, prehrambenim vlaknima koje vam pomaže u poboljšanju probave. Ako u svojoj prehrani svakodnevno konzumirate lisnato povrće uz puno vode, riješit ćete problem nadutosti, zatvora i još mnogo toga.

Najbolje je da unaprijed isplanirate doručak, ručak, večeru i međuobroke kako biste točno znali kada ćete i što pojesti.

Grah i mahunarke
Povrće bogato hranjivim vlaknima, vrlo zasitno i pomaže u očuvanju idealne tjelesne težine.

Orašasti plodovi i sjemenke
Iako su orašasti plodovi i sjemenke su visoko kalorični i bogati mastima, zbog tih razloga ih se nikako ne smije izbjegavati. Konzumiranje 1 šake dnevno osigurava solidnu izvor dijetalnih vlakana , nezasićenih masti , vitamina E , magnezija i proteina , sve korisno za srce , mozak i zdravlje mišića. Za svaki međuobrok orašasti plodovi su idealni jer će vam zatomiti glad, prenosi  www.spafinder.com.

Avokado
U nedavnoj 2013. Nutrition Journal studiji, istraživači su otkrili da su oni koji su pojeli polovicu avokada poslije ručka, osjećali zadovoljniji i imali manju želju jesti tijekom idućih tri do pet sati. Ovaj zdravi plod se također pokazao kao dobar stabilizator šećera u krvi- još jedan razlog da ga koristite u prehrani.

Podijeli s prijateljima