Za razliku od klasičnih juha na kakve smo navikli, ova se jede hladna i odlično je osvježenje za ove vruće ljetne dane. Osim toga, bogata je vitaminima i mineralima.
SASTOJCI:
- kg i 1⁄2 dinje
- manji krastavac
- žuta paprika
- dl soka od rajčice
- sok limete
- žlica maslinovog ulja
- sol
- žličica češnjaka u prahu
- nekoliko kapi tabasco umaka
- 100 g pršuta, metvica
PRIPREMA:
Ogulite krastavac i očistite papriku. Sitno ih nasjeckajte, a dinju izrežite na manje kocke. Dio narežite na manje ploške koje ostavite za ukras. Stavite kockice povrća i dinje u blender pa dobro izmiksajte. Dodajte maslinovo ulje, iscijeđeni sok limete, malo tabasca, sol i češnjak u prahu.
Sve još jedno usitnite u blenderu, po potrebi miksajte u više navrata dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte je sa sokom od pasirane rajčice. Dobro ohladite juhu i poslužite u desertnim čašama s komadićima sjeckanih dinja, ukrasite rolicama pršuta i listićima metvice
autor/photo by: 24sata.hr
Share this Post