juha od dinje

Hladna juha od dinje s pršutom

Za razliku od klasičnih juha na kakve smo navikli, ova se jede hladna i odlično je osvježenje za ove vruće ljetne dane. Osim toga, bogata je vitaminima i mineralima.

SASTOJCI: 

  • kg i 1⁄2 dinje
  • manji krastavac
  • žuta paprika
  • dl soka od rajčice
  • sok limete
  • žlica maslinovog ulja
  • sol
  • žličica češnjaka u prahu
  • nekoliko kapi tabasco umaka
  • 100 g pršuta, metvica

PRIPREMA:

Ogulite krastavac i očistite papriku. Sitno ih nasjeckajte, a dinju izrežite na manje kocke. Dio narežite na manje ploške koje ostavite za ukras. Stavite kockice povrća i dinje u blender pa dobro izmiksajte. Dodajte maslinovo ulje, iscijeđeni sok limete, malo tabasca, sol i češnjak u prahu.

Sve još jedno usitnite u blenderu, po potrebi miksajte u više navrata dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte je sa sokom od pasirane rajčice. Dobro ohladite juhu i poslužite  u desertnim čašama s komadićima sjeckanih dinja,  ukrasite rolicama pršuta i listićima metvice

autor/photo by: 24sata.hr

 

Share this Post