Punjene paprike su klasik. Nema toga kome se oči ne zacakle na spomen mamine ili bakine punjene paprike. Najčešće u njima uživamo ljeti, a ja sam odlučila iskoristiti skoro pa zadnje sezonske paprike i napunila ih na svoj način.
Moje punjene paprike su bez riže i bez umaka i kao takve su baš lagan obrok! Vjerujem da ćete uživati!
Ovo je nutritivno odličan obrok jer nema dodane masnoće, već samo ona koja se prirodno nalazi u mesu i mozzarelli. Uz ovo jelo odlično odgovara neka salata ili prilog u obliku pire krumpira. Opet, ako ste u fazi skidanja kilograma, smanjite količinu priloga.
Za punjene paprike trebat će vam:
- 600g miješanog mljevenog mesa (junetina+svinjetina)
- 150g mrkve
- 180g tikvice
- 1 korijen peršina
- 2 mozzarelle
- paprike
- babure (za ovu količinu smjese trebalo mi je 7 paprika srednje veličine)
- začini: sol, papar, chilli, korijander u zrnu
Priprema:
- Mrkvu i korijen peršina naribajte.
- U dublju tavu stavite mljeveno meso i naribano povrće i pirjajte na vodi. Pirjajte tako da dodajete vruću vodu po malo i kad ispari dodajte još.
- Dodajte začine: sol, papar, mljeveni korijander, chilli po ukusu. Pirjajte tako dodajući vodu 45 min. Dodajte tikvicu narezanu na kockice i pustiti još 10 min pa ugasite.
- Dodajte jednu mozzarellu narezanu na kockice.
- Paprike očistite i uspravno ih poslažite u vatrostalnu posudu te ih napunite smjesom. S ovom količinom napunila sam 7 paprika srednje veličine.
- Na vrh stavite još plošku mozzarelle.
- Pecite poklopljeno folijom ili poklopcem na 180 stupnjeva 45-60 min.
- Provjerite paprike, moraju biti mekane, kao da su kuhane.
- Nakon toga otklopite i pustite da se zapeče.
Autor/Photo by: Fitness Klinika
Share this Post