Grah na gusto u sasvim novom ruhu

Grah na gusto u sasvim novom ruhu

Sjajan spoj graha, slanine i šampinjona u jednostavnom jelu koje se idealno slaže s baš svakim prilogom.

Bez obzira jede li vam se danas palenta, tjestenina, riža ili neki drugi prilog, s grahom na gusto ne možete pogriješiti. Čitavo malo bogatstvo povrća odlično će se složiti s grahom, a najbolje od svega, ovo je jelo gotovo u samo pola sata. Pirjajte povrće, dodajte temeljac pa pustite da omekša.

Ubacite grah iz konzerve i navalite na svoj tanjur finog domaćeg ručka.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva graha
  • 3 žlice sjeckane rajčice
  • 100 g šampinjona
  • 100 g slanine
  • 2 lovorova lista
  • 1 glavica luka
  • 1 glavica mrkve
  • 1 paprika
  • 1 žličica crvene dimljene paprike
  • Temeljac
  • Peršin
  • Maslac
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte na sitno.
  2. Bacite ga u posudu u kojoj ste otopili maslac.
  3. Pustite da se pirja pa dodajte nasjeckanu slaninu i ribanu ili sitno sjeckanu mrkvu.
  4. Kratko pirjajte, a zatim ubacite sitno sjeckanu papriku. Pirjajte oko pet minuta.
  5. Za to vrijeme očistite šampinjone i nasjeckajte ih na veće komade. Dodajte ih povrću.
  6. Ubacite sjeckanu rajčicu iz konzerve.
  7. Povrću dodajte temeljac, začinite soli paprom i crvenom paprikom pa ubacite i lovorov list.
  8. Pustite da se povrće kuha dok ne omekša.
  9. Zadnjih pet minuta ubacite grah i pustite da se još kratko kuha.
  10. Na kraju ubacite sitno sjeckani peršin.

Dobar tek!

autor/Photo by: Lidija Lončarić/gastro.24sata.hr

Share this Post