enchilade

Enchilade sa sirom na talijanski način

Ukusne enchilade na talijanski način odlična su ideja za nedjeljni ručak.

Sastojci:

  • 8 kukuruznih tortilja (promjera oko 15 cm)
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice veličine 1,5 cm
  • 2 uzdužno prepolovljene tikvice, narezane na tanke listiće
  • 4 dl konzervirane narezane rajčice bez dodatka soli
  • 25 dag umaka od rajčice bez dodatka soli
  • 26 dag naribanog polutvrdog sira, po izboru
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 1 žličica maslaca
  • 1 mali, sitno nasjeckani luk
  • 1 češanj usitnjenog češnjaka
  • 0,5 dl pileće juhe
  • 1/2 šalice narezanog svježeg bosiljka
  • 1/4 žličica mljevene crvene paprike

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 ‘C. Posudu za pečenje veličine 18 x 28 cm premažite maslacem i pospite brašnom.
  1. U velikoj teflonskoj tavi zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte crvenu papriku, tikvice i juhu.
  1. Smanjite plamen, poklopite i kuhajte oko 3 minute, dok tikvice malo ne omekšaju. Dodajte narezanu rajčicu, bosiljak i crvenu papriku pa pustite da uzavri.
  1. Smaniite plamen i poklopljeno kuhajte oko 7 minuta. Tortilje stavite u lim za pečenje, pokrijte ih aluminijom i pecite oko 5 minuta dok se ne zagriju. Jednu trećinu mješavine povrća rasporedite po toplim tortiljama. Zatim stavite sir.
  1. U preostalu mješavinu povrća ulijte umak od rajčice. Polovicu od toga ulijte u posudu za pečenje.
  1. Zavijte tortilje i stavite ih u posudu, tako da onaj dio gdje se preklapaju bude na donjoj strani. Prelijte ostatkom mješavine povrća. Posudu za pečenje pokrijte folijom i pecite 15 minuta.
  1. Odmaknite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 5 minuta, dok se sir ne otopi i enchilade ne postanu vruće. Poslužite toplo.

Autor/Photo by: moja-dijeta.com.hr

Share this Post