Ukusne enchilade na talijanski način odlična su ideja za nedjeljni ručak.
Sastojci:
- 8 kukuruznih tortilja (promjera oko 15 cm)
- 1 crvena paprika, narezana na kockice veličine 1,5 cm
- 2 uzdužno prepolovljene tikvice, narezane na tanke listiće
- 4 dl konzervirane narezane rajčice bez dodatka soli
- 25 dag umaka od rajčice bez dodatka soli
- 26 dag naribanog polutvrdog sira, po izboru
- 1 žličica maslinova ulja
- 1 žličica maslaca
- 1 mali, sitno nasjeckani luk
- 1 češanj usitnjenog češnjaka
- 0,5 dl pileće juhe
- 1/2 šalice narezanog svježeg bosiljka
- 1/4 žličica mljevene crvene paprike
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 ‘C. Posudu za pečenje veličine 18 x 28 cm premažite maslacem i pospite brašnom.
- U velikoj teflonskoj tavi zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte crvenu papriku, tikvice i juhu.
- Smanjite plamen, poklopite i kuhajte oko 3 minute, dok tikvice malo ne omekšaju. Dodajte narezanu rajčicu, bosiljak i crvenu papriku pa pustite da uzavri.
- Smaniite plamen i poklopljeno kuhajte oko 7 minuta. Tortilje stavite u lim za pečenje, pokrijte ih aluminijom i pecite oko 5 minuta dok se ne zagriju. Jednu trećinu mješavine povrća rasporedite po toplim tortiljama. Zatim stavite sir.
- U preostalu mješavinu povrća ulijte umak od rajčice. Polovicu od toga ulijte u posudu za pečenje.
- Zavijte tortilje i stavite ih u posudu, tako da onaj dio gdje se preklapaju bude na donjoj strani. Prelijte ostatkom mješavine povrća. Posudu za pečenje pokrijte folijom i pecite 15 minuta.
- Odmaknite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 5 minuta, dok se sir ne otopi i enchilade ne postanu vruće. Poslužite toplo.
Autor/Photo by: moja-dijeta.com.hr
Share this Post