dzem od jabuka

Džem od jabuka kao najslađa jesenska delicija

Kako u najfinijim jesenskim jabukama uživati tijekom cijele godine? Napravite džem!

Najslađe jesenske plodove upakirajte u staklenke pa njima kroz cijelu godinu mažite peciva, palačinke ili ga jednostavno jedite na žlicu. Pripremite domaći džem od jabuka s nježnim aromama vanilije i cimeta. Koristite više ili manje šećera, ovisno o vlastitom ukusu. Džem od jabuka bit će odličan dodatak slatkim jelima, ali i slanim mesnim delicijama.

SASTOJCI:

  • 2,5 kg jabuka
  • 250 g šećera
  • 3 paketića vanilin šećera
  • 2 žlice cimeta
  • Klinčić
  • Sok dva limuna

PRIPREMA:

  • Operite jabuke, ogulite ih i nasjeckajte na manje komade.
  • Pokapajte ih limunovim sokom.
  • Jabuke začinite cimetom i kličićem pa ubacite u posudu za kuhanje s malo vode.
  • Dodajte šećer i uz stalno miješanje kuhajte na vatri dok ne postane gusto, a jabuke skroz omekšaju.

Dobar tek!

Autor: gastro.24sata.hr

Foto by: sunninglowfarms.com

Share this Post