Doručak prvaka: Zelena fritata sa sirom

Doručak prvaka: Zelena fritata sa sirom

Malo blitve, svježeg sira i luka popržite s jajima za finu zelenu fritatu. To se zove buđenje!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Kalorija po osobi: 21

Sastojci:

  • 450 g blitve
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g mladog luka
  • 1 šalica ricotte
  • 8 jaja

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 180°C.
  2. Blitvu kuhati u kipućoj vodi sa češnjakom 5 min, pa procijediti, a češnjak baciti.
  3. Zagrijati žlicu ulja u većoj vatrostalnoj tavi i pirjati mladi luk 1 do 2 min pa dodati kuhanoj blitvi u većoj posudi. Zatim umiješati i sir te polovicu razmućenih jaja.
  4. Posoliti i popapriti.
  5. Zagrijati žlicu ulja u tavi pa dodati preostalu količinu jaja, pustiti da se stvrdnu na dnu pa dodati pripremljenu smjesu sa blitvom i ravnomjerno je rasporediti po tavi.
  6. Kuhati bez poklopca 3 do 5 min dok fritata lagano posmeđi sa donje strane. Zatim premjestiti tavu u zagrijanu pećnicu i peći 10 minuta.
  7. Izvaditi da se ohladi, prebaciti na tanjur i narezati na kriške ili trokute.

Autor/Photo by: Karina Šiždrak 

Share this Post