Malo blitve, svježeg sira i luka popržite s jajima za finu zelenu fritatu. To se zove buđenje!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Kalorija po osobi: 21
Sastojci:
- 450 g blitve
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g mladog luka
- 1 šalica ricotte
- 8 jaja
Priprema:
- Pećnicu zagrijati na 180°C.
- Blitvu kuhati u kipućoj vodi sa češnjakom 5 min, pa procijediti, a češnjak baciti.
- Zagrijati žlicu ulja u većoj vatrostalnoj tavi i pirjati mladi luk 1 do 2 min pa dodati kuhanoj blitvi u većoj posudi. Zatim umiješati i sir te polovicu razmućenih jaja.
- Posoliti i popapriti.
- Zagrijati žlicu ulja u tavi pa dodati preostalu količinu jaja, pustiti da se stvrdnu na dnu pa dodati pripremljenu smjesu sa blitvom i ravnomjerno je rasporediti po tavi.
- Kuhati bez poklopca 3 do 5 min dok fritata lagano posmeđi sa donje strane. Zatim premjestiti tavu u zagrijanu pećnicu i peći 10 minuta.
- Izvaditi da se ohladi, prebaciti na tanjur i narezati na kriške ili trokute.
Autor/Photo by: Karina Šiždrak
Share this Post