Jednostavno, ukusno i zavodljivog okusa, ovaj recept nas je oduševio…
PRIPREMA
- Možete uzeti integralno ili obično glatko brašno i pomiješajte ga s praškom za pecivo i žličicom soli. Dodajte rastrgani maslac, jaje i svježi sir koji ste pomiješali s mlijekom.
- Umijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite ga da odleži u hladnjaku oko sat vremena.
- Tijesto razvaljajte na krug i izrežite na trokute. Namažite pekmezom ili namazom po želji, smotajte i premažite razmućenim žumanjkom.
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite kiflice 20 minuta.
SASTOJCI
- 400 g integralno brašno
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 žličica sol
- 150 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 250 g svježi kravlji sir
- 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
Autor: gastro.24sata.hr
Foto by: Tanja Klaić
Share this Post