Omiljeno začinsko bilje, poput majčine dušice, čilija, bosiljka i češnjaka, pomiješajte s omekšalim maslacem pa poslužite s ovim finim domaćim grisinima. Dobar tek!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 i 1/2 dl mlake vode
- 3 žlice maslinova ulja
- žličica soli, žličica šećera
- 1/2 kocke svježeg kvasca
- 1/2 žličice usitnjenog začinskog mediteranskog bilja
Priprema:
- Izmrvite kvasac u toploj vodi, pomiješajte sa šećerom i ostavite neka odstoji na toplom 15 minuta.
- U veću posudu stavite brašno i sol na rub.
- Načinite udubinu, izlijte kvas, promiješajte s brašnom, ulijte ulje, dodajte začine i izmijesite glatko tijesto.
- Ostavite na toplome pokriveno pola sata.
- Tijesto podijelite u manje loptice.
- Svaku rastanjite u duguljastu, tanku, valjkastu traku.
- Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i premažite umućenim jajetom.
- Ostavite ih na sobnoj temperaturi bez propuha pola sata te pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta.
Autor/Photo by: 24sata.hr
Share this Post