Ovom vrlo finom kolaču rijetki mogu odoljeti. Nije kompliciran za pripremu, nema puno sastojaka, a toliko je ukusan da ćete se teško zaustaviti samo na jednom komadu.
SASTOJCI:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- naribana korica 1⁄2 naranče
- žumanjak
- 2 žlice vrhnja
Za nadjev:
- 3 dl vode
- 2 naranče
- 180 g šećera
- žlica ušećerene narančine korice
- 3 žlice kukuruznog brašna
- 2 jaja
- smokve i jagode za ukras
PRIPREMA:
- Umijesite prhko tijesto, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalupe za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto, oblikujte ih u krugove i njima obložite dno i stranice kalupa. Vilicom izbodite tijesto i pecite oko 10 minuta. Za nadjev izmiješajte kukuruzno brašno s malo vode.
- Stavite ostatak vode u lonac, dodajte narančin sok, ribanu koricu i sitno sjeckanu ušećerenu koricu, te smjesu od kukuruznog brašna. Miješajte na laganoj vatri dok ne zavrije, te kuhajte još minutu. Malo ohladite, umiješajte 4 žlica šećera i žumanjke.
- Ulijte na pečeno tijesto u kalupu, te pecite još 10 minuta na 150 °C. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte postepeno ostatak šećera i pomoću slastičarske vrećice sa širokim otvorom smjesom prekrijte mini pite. Zapecite još nekoliko minuta dok snijeg ne dobije zlatno smeđu boju. Ukrasite smokvama.
Autor/photo by: 24sata.hr
Share this Post