tarlet

Desert koji osvaja: Tartlet sa svježim smokvama i narančom

Ovom vrlo finom kolaču rijetki mogu odoljeti. Nije kompliciran za pripremu, nema puno sastojaka, a toliko je ukusan da ćete se teško zaustaviti samo na jednom komadu.

SASTOJCI:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • naribana korica 1⁄2 naranče
  • žumanjak
  • 2 žlice vrhnja

Za nadjev:

  • 3 dl vode
  • 2 naranče
  • 180 g šećera
  • žlica ušećerene narančine korice
  • 3 žlice kukuruznog brašna
  • 2 jaja
  • smokve i jagode za ukras

PRIPREMA:

  1. Umijesite prhko tijesto, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalupe za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto, oblikujte ih u krugove i njima obložite dno i stranice kalupa. Vilicom izbodite tijesto i pecite oko 10 minuta. Za nadjev izmiješajte kukuruzno brašno s malo vode.
  2. Stavite ostatak vode u lonac, dodajte narančin sok, ribanu koricu i sitno sjeckanu ušećerenu koricu, te smjesu od kukuruznog brašna. Miješajte na laganoj vatri dok ne zavrije, te kuhajte još minutu. Malo ohladite, umiješajte 4 žlica šećera i žumanjke.
  3. Ulijte na pečeno tijesto u kalupu, te pecite još 10 minuta na 150 °C. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte postepeno ostatak šećera i pomoću slastičarske vrećice sa širokim otvorom smjesom prekrijte mini pite. Zapecite još nekoliko minuta dok snijeg ne dobije zlatno smeđu boju. Ukrasite smokvama.

Autor/photo by: 24sata.hr

Share this Post