craven grah

Crveni grah u južnoafričkom umaku

Ovaj recept kombinira okuse tradicionalnih afričkih začinskih sastojaka s crvenim grahom bez glutena.

Sastojci:

  • 420g konzerve crvenoga graha
  • 2 limete
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1 šalica krušnih mrvica bez glutena
  • Prstohvat soli

Priprema:

Dodajte sve sastojke osim krušnih mrvica u blender i promiješajte. Smjesa može biti lagano zrnasta.

  1. Stavite crveni grah u zdjelu i miješajte s krušnim mrvicama dok ne dobijete mekanu teksturu. Ostavite da odstoji 15 minuta, tako da krušne mrvice apsorbiraju malo tekućine.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite foliju i papir za pečenje.
  3. Formirajte sitne kolače uzimajući oko jednu žlicu smjese po torti.
  4. Pecite u pećnici oko 25 minuta.

Wellness.hr/Onegreenplanet.org

Foto by: www.onegreenplanet.org

Share this Post