Ovaj recept kombinira okuse tradicionalnih afričkih začinskih sastojaka s crvenim grahom bez glutena.
Sastojci:
- 420g konzerve crvenoga graha
- 2 limete
- 1 žlica paste od rajčice
- 1 šalica krušnih mrvica bez glutena
- Prstohvat soli
Priprema:
Dodajte sve sastojke osim krušnih mrvica u blender i promiješajte. Smjesa može biti lagano zrnasta.
- Stavite crveni grah u zdjelu i miješajte s krušnim mrvicama dok ne dobijete mekanu teksturu. Ostavite da odstoji 15 minuta, tako da krušne mrvice apsorbiraju malo tekućine.
- Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite foliju i papir za pečenje.
- Formirajte sitne kolače uzimajući oko jednu žlicu smjese po torti.
- Pecite u pećnici oko 25 minuta.
Wellness.hr/Onegreenplanet.org
Foto by: www.onegreenplanet.org
Share this Post