Nahranite svoju kosu

Psihologija s osmjehom

Dobivši priliku da pišem o temi gdje moja pozitiva može pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna ili ih samo malo pogurati, pomislih si- wow, pa to je odlično! To je ono što jesam ja.

Životna psihologija- ja
Pozitiva ,,be cool by the pool , ‘morski’ je savjet za opuštanje od stresa. Snaga tog svojeg JA dovodi nas u svakakve situacije, a i mene u stanje u kojem jesam bila i jesam. Tu trebamo sebe naći. Naći svoje JA. I onda da sve što nas je loše u životu pokrilo i pratilo, zapravo prebacimo na pozitivu. Ta prošlost da ostane tamo gdje i pripada i da pozitivu prebacimo na danas sutra i uvijek. Pozitivno privlači pozitivno.
Godinama radeći na velikim turističkim kruzerima, preko onog svijeta ili u svijetu koji se ne može ni usporediti nekim drugim, plutajući po oceanima, naučila sam da ta pozitiva, psihologija ljudi, sebe i cijeneći svaki izlazak sunca, svaki osmijeh koji mi pruži nepoznata osoba na hodniku, radeći ono što voliš, znaš da usrećuje druge pa onda tebe, je samo kap u moru zahvale sto sam doživjela, dotaknula i poljubila horizont.

Stanje duše

Mislim da me samo moja pozitivna energija vodila da dođem do čega jesam, da se nosim i u dobru i u zlu sa svojim životom, da se posvetim ljudima koji me trebaju, da i njima prenesem to što nosim kao i dar koji sam dobila. Trebale su mi godine da uvidim da to je moj dar , to je moja škola to je ono što ja mogu učiniti.

Svijet nije uvijek lijep, barem onaj kojeg smo stvorili… No, samo malim ‘davanjem ruke’ možemo ga na trenutak napraviti da blista.

Opcija života

Voljela bih da ljudi uvide da život ima opciju u svemu što nam daje i voljela bih da mogu nekad samo pričati, savjetovati i uživati kad vidim da sam ljude ohrabrila svojim iskustvom, pričom i energijom. Nije ni mene život mazio, nije ni meni nekad išlo sve kako treba, al sam probala, na sve načine dignuti se iz rutine. Ne mogu, neću, nije to za mene, jer sve je opet na meni i ništa se neće riješiti samo od sebe. Svaka bol i patnja bila je samo moja, pa hvala i na tome, jer sada znam kako dalje ne ići. Život je opcija. Uz pomoć afirmacije, molitve i onoga kada zaista vjerujete, kada vjerujete u sebe, zapravo učite zaista- živjeti. Pomaganjem drugima, lakše ‘prohodaš’ svoju tugu i problem.

Eto tako neka bude, on piše svoje a ja ću svoje, ja ću vjerovati i boriti se da bude baš onako kako načelo duše i logike zahtjeva.
Ne bojte se probati, ne bojte se biti ono što jeste. Već je puno, što se svako jutro iznova probudite i što ste privilegirani jer vam je podaren život, okus, zahvalnost….Cijenimo to i zabavljajmo se, plešimo kroz tuge, boli i stvarnosti. Ako ništa drugo, smijete se negdje na glas od srca i uživajte u pjesmi života.

Tina Križan,
Spa manager & trener za brodske kandidate

“ …life is writing his own book, I am writing mine…”

Podijeli s prijateljima