Ova krempita je nježan, sladak, hrskav i ukusan desert. Ako ju nekim slučajem odmah ne ‘smažete’, spremite je u hladnjak jer s vremenom postaje sve bolja i bolja!
Sastojci:
- 1 šalica sirovih badema
- 1 šalica prženih lješnjaka
- 2 žlice kokosovog šećera
- ½ šalice kokosovog ulja
- ¼ šalice sirovog kakaoa
- 1 šalicu sirovih indijskih oraščića, natopljenih najmanje od 1 do 8 sati
- ½ žlice ekstrakta od vanilije
- 1 žlica morske soli
- ½ šalice slatkoga krumpira, kuhanog ili pečenog
- 3 žlice javorovog sirupa
- 300 ml rashlađenog kokosovog mlijeka
Priprema:
- Stavite u blender bademe i lješnjake. U velikoj zdjeli pomiješajte šećer s kokosovim uljem. Sve skupa pomiješajte u blenderu. Spremite ga u hladnjak dok napravite nadjev.
- Stavite u blender indijske oraščiće, slatke krumpire, kakao, kokosovo ulje, ekstrakt vanilije, sol i javorov sirup. Blendajte dok ne postane glatko i usput dodajte kokosovo mlijeko. Stavite nadjev na koru i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
- Da bi napravili kokosov šlag, miješajte kokosovu kremu sa štapnim mikserom ili umiješajte ručno.
Izvor & foto: www.onegreenplanet.org
Share this Post