cokoladna krempita

Čokoladna krempita (bez glutena)

Ova krempita je nježan, sladak, hrskav i ukusan desert. Ako ju nekim slučajem odmah ne ‘smažete’, spremite je u hladnjak jer s vremenom postaje sve bolja i bolja!

 Sastojci:

  • 1 šalica sirovih badema
  • 1 šalica prženih lješnjaka
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • ½ šalice kokosovog ulja
  • ¼ šalice sirovog kakaoa
  • 1 šalicu sirovih indijskih oraščića, natopljenih najmanje od 1 do 8 sati
  • ½ žlice ekstrakta od vanilije
  • 1 žlica morske soli
  • ½ šalice slatkoga krumpira, kuhanog ili pečenog
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 300 ml rashlađenog kokosovog mlijeka

Priprema:

  1. Stavite u blender bademe i lješnjake. U velikoj zdjeli pomiješajte šećer s kokosovim uljem. Sve skupa pomiješajte u blenderu. Spremite ga u hladnjak dok napravite nadjev.
  2. Stavite u blender indijske oraščiće, slatke krumpire, kakao, kokosovo ulje, ekstrakt vanilije, sol i javorov sirup. Blendajte dok ne postane glatko i usput dodajte kokosovo mlijeko. Stavite nadjev na koru i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
  3. Da bi napravili kokosov šlag, miješajte kokosovu kremu sa štapnim mikserom ili umiješajte ručno.

Izvor & foto: www.onegreenplanet.org

Share this Post